Skifte passord

Du må skifte passord minimum én gang i året. Du får en påminnelse på e-post når du må skifte passord.

Slik skifter du passord

VIKTIG: Det kan ta noe tid før det nye passordet virker over alt. Det kan derfor være lurt å skifte passord på slutten av dagen.

Passordtjenester finnes både på norsk og engelsk. Hvis du vil skrifte språk i Passordtjenester, klikker du på English (evt. Norsk) øverst til høyre på en av sidene i applikasjonen.

Legg merke til rådene for å lage et sikkert passord. Hvis du bare vil teste om et nytt passord blir godkjent av passordkravene, kan du gjøre dette ved å taste inn passordet i feltet for nåværende passord. Husk å aldri fortelle, låne bort eller på annen måte røpe passordet dittLes mer om passord og sikkerhet her.

Se krav til passord for informasjon om hva som er mulig å benytte som passord ved UiO.

• Hvis er student eller ansatt, har glemt passordet ditt, og er registrert med mobilnummeret, kan du selv bestille nytt passord i Passordtjenester.
  • Hvis du ellers har glemt passordet ditt, eller hvis kontoen din er sperret, finner du kontaktpunkter som kan hjelpe deg her. Ta kontakt på riktig kontaktpunkt også om du ikke har skiftet passord innen fristen.
Publisert 15. des. 2016 16:00 - Sist endret 9. mars 2017 11:08