Bytt ditt UiO-passord

Du må bytte passord minimum hver femtende måned. Du får en påminnelse på e-post når du må skifte passord. Det kan ta noe tid før det nye passordet virker overalt. Det kan derfor være lurt å skifte passord på slutten av dagen.

Slik bytter du passord

Denne instruksen gjelder ditt UiO-passord som du bruker til IT-tjenestene på UiO, for eksempel trådløsnett/WiFi (Eduroam), Canvas, Mine Studier, selvbetjeningsportalen, datamaskin på PC-stue eller kontor, programkiosken og annet.

Passordtjenester finnes både på norsk og engelsk. Hvis du vil skifte språk i Passordtjenester, klikker du på English (evt. Norsk) øverst til høyre i vinduet.

Husk å aldri fortelle, låne bort eller på annen måte røpe passordet ditt

Glemt passord?

• Hvis du er student eller ansatt, har glemt passordet ditt, og er registrert med mobilnummeret, kan du selv bestille nytt passord i Passordtjenester.
  • Hvis du ellers har glemt passordet ditt, eller hvis kontoen din er sperret, finner du kontaktpunkter som kan hjelpe deg her. Ta kontakt på riktig kontaktpunkt også om du ikke har skiftet passord innen fristen.

Nytt passord på mobiltelefoner og MacOS

For å få e-post og andre tjenester på mobil og Mac, må du legge inn det nye passordet også der.

Passordet er utløpt

Alle ved UiO må bytte passord minst hver 15. måned. Du får en e-postpåminnelse til din UiO-adresse. Hvis du ikke bytter passordet i tide, blir brukerkontoen din sperret og du mister tilgang til IT-tjenestene. Bestill engangskode via Passordtjenester (under Glemt passord) for å få laget et nytt passord. Når du har byttet passord vil du få tilgang til IT-tjenestene igjen innen en time.

Nytt passord på Eduroam

Når du skifter passord kan det være du må koble deg til eduroam på nytt.

Se veiledningen for oppkobling til eduroam her.

Nytt passord for driftsbrukere

Når du bytter passord på din driftsbruker, får du tilsendt en tekstmelding om dette hvis hvis mobilnummer er registrert. Dette skjer også hvis IT-personell bytter passordet for deg. Les mer på siden for melding om endret passord.

Søk i veiledningene
Kontakt brukerstøtte:

Ring oss

Vi har åpent mellom 08:30 og 17:00 på hverdager,
og mellom 10:00 og 15:00 på lørdager.

Telefonnummer: 22 84 00 04

Send inn sak til oss

Du kan sende inn din forespørsel via e-post til: it-support@uio.no.

Gå til e-post

Book et videomøte over Zoom

Er du student eller ansatt kan du avtale veiledningstime hos UiO Helpdesk over Zoom. Tilgjengelige tider er tirsdag til torsdag mellom 11:00 og 13:00.

Book et videomøte

Chat med oss

Vår chat er bemannet mellom 09:00 og 16:00 på hverdager.

Åpne chat
Publisert 15. des. 2016 16:00 - Sist endret 12. juni 2023 12:47