English version of this page

Nyhetsbrev fra UiO:Livsvitenskap september 2016

Arrangementer i september

13.–15. september i Stockholm
Norsk–svensk nettverkskveld og Nordic Life Science Days

Banner med logoer norske aktører NLS-Days

UiO:Livsvitenskap deltar, sammen med norske livsvitenskapsklynger og
-​organisasjoner, på Nordic Life Science Days (NLSDays) i Stockholm denne uka med foredrag og stand.
Last ned brosjyren med omtale av alle aktørene (pdf).
Vi har også nettverkskveld i ambassaden i Stockholm kvelden før selve konferansen. Der er direktør for UiO:Livsvitenskap, Finn-Eirik Johansen, en av innlederne. 
Les om nettverkskvelden på norge.se.

28. september kl. 17–18.30 på Kulturhuset, Youngstorget
Grønn revolusjon – akademias plass i det grønne skiftet

I fem korte debatter prøver vi å finne ut hvilken rolle akademia har i det grønne skiftet. Dette er et arrangement av studenter for studenter.
Samarbeid mellom grønne studentorganisasjoner ved UiO, Studentparlamentet ved UiO og UiOs tre store satsinger, UiO:Livsvitenskap, UiO:Energi og UiO:Norden.
Arrangementet er en del av UiO:Forskningsdagene.

28. og 29. september på UiO
Finansiering av konvergensmiljø: Fortsatt mulig å melde seg på workshop

For å støtte opp under UiOs fagstrategi for livsvitenskap skal UiO:Livsvitenskap blant annet finansiere flere konvergensmiljø – forskningsgrupper med samarbeid på tvers av konvensjonelle faggrenser – som skal gå løs på store samfunnsutfordringer innen helse og miljø. Søknadsprosessen starter med workshop med speed-dater 28. og 29. september. Påmeldingsfrist var 7. september. 91 forskere hadde meldt seg på innen fristen, og vi jobber nå med å lage endelig program og oppsett for speed-dater. Påmeldingsskjemaet åpent til og med 15. september, så det mulig å melde seg på fram til da.

Tettpakket styretur til London

Styret og ansatte UiO:LivsvitenskapI august var styret for UiO:Livsvitenskap og de ansatte i satsingen på inspirasjonstur til University of Cambridge, Imperial College London og det splitter nye Francis Crick Institute.

Studentinnovasjon og -entreprenørskap, næringslivssamarbeid, nybygg og nye organisasjonsformer er viktige stikkord fra turen.

Byggnytt

Ole Petter Ottersen, Gerd Kristiansen og Kristin Skogen Lund som bruker VR-briller

Kvalitetssikring av styringsunderlag samt kostnadsoverslag før eventuell investeringsbeslutning i Stortinget. (KS2) for det planlagte livsvitenskapsbygget ved UiO startet 16. august i henhold til tidsplanen og skal være ferdig til jul (les om Finansdepartementets KS-ordning). 

Bygget er planlagt å stå ferdig i 2023. Fram til da kan du være med på en virtuell 3D-omvisning i bygget slik UiO-rektor Ole Petter Ottersen, LO-leder Gerd Kristiansen og NHO-direktør Kristin Skogen Lund deltok på under
et toppmøte ved UiO 31. august.

  • Se tidslinje for bygget.
  • Les artikkel på fremtidsbygg.no om hvordan Ratio Arkitekter AS bruker en ny egenutviklet metode for å gjøre riktige valg i byggeprosjektet 

Forsknings- og innovasjonsnytt

Bakterier – dødelige og nødvendige

Apollons illustrasjonsbilde av temanummer om bakterierUiOs populærvitenskapelige forskningsmagasin Apollon har laget et eget temanummer om bakterieforskning ved UiO.

Innovasjonseksempler fra Inven2

Inven2 som er UiOs og OUS' teknologioverføringskontor (technology transfer office –TTO), har samlet suksesshistorier fra sitt arbeid. Her er et par fra livsvitenskapsforskning ved UiO og OUS.

Nordic Nanovector

Er du forsker og har laget dine egne forskningsreagenser? Da kan du registrere dem på inven2biologics.com så hjelper Inven2 deg med henvendelsene. Les mer og se video om tjenesten.

Les mer 

Flere arrangementer utover høsten og vinteren

Oslo Life Science 15.–17. februar 2017 – hold av datoene

Dette er den andre Oslo Life Science-konferansen i regi av UiO:Livsvitenskap for alle dere som er interessert i forskning, utdanning, innovasjon, næringsliv og politikk innen livsvitenskap. Oslo universitetssykehus (OUS) og Legemiddelindustrien (LMI) er medarrangører. De er nå klart at et planlagt pre-event 15. februar blir en del av konferansen, så hold av alle tre datoene om du vil ha med deg alt.

 

Symbol UiO:Livsvitenskap

 

 

Meld deg på nyhetsbrevet.

Av Norunn K. Torheim
Publisert 12. sep. 2016 08:50 - Sist endret 16. mars 2021 14:39