English version of this page

UiO sender til digital postkasse

UiO vil gjerne sende brev til din digitale postkasse istedenfor på papir. Digital postkasse er bra for miljøet og gir deg lett tilgang til brev fra det offentlige.

Skaffer du deg digital postkasse, vil du se at stadig flere offentlige virksomheter vil sende post dit. Alle offentlige etater, inkludert UiO, er pålagt å bruke digital kommunikasjon som primær kanal. Digital postkasse er en måte for sikker forsendelse, i motsetning til e-post.

Alt på ett sted

I din digitale postkasse har du lett tilgang til det du får tilsendt - uavhengig av folkeregistrert adresse, semesteradresse og om du befinner deg i utlandet. Du åpner postkassen via en nettside eller via en app.

Kjapt og sikkert

Du får posten din raskere fordi du slipper å vente på postgangen. Digital postkasse er en sikker løsning for alle typer brev og dokumenter. Brevene ligger lagret så lenge du ønsker det.

Bra for miljøet

Det offentlige sender ut 40 millioner brev i året. I tillegg er det penger å spare gjennom kutt i utgifter til papir og porto. UiO sparer minst 14 kroner i porto for hvert brev som sendes digitalt.

Slik oppretter du digital postkasse

Du må velge mellom enten Digipost eller e-Boks. Finn fram elektronisk ID, for eksempel BankID og følge instruksjonene.

Opprett digital postkasse (norge.no)

Har du reservert deg?

Dersom du har reservert deg mot å motta brev fra det offentlige elektronisk, får du brevene automatisk tilsendt som papirpost. Slik fjerner du reservasjonen (norge.no)

Publisert 20. mai 2019 09:00 - Sist endret 4. juni 2020 12:46