Partnerseminar for Kulturdepartementet

Ungdom og internett - risiko, regulering og rettigheter

Kulturdepartementets partnerseminar ble avholdt som et halvdagsseminar - fagdag - for alle ansatte i departementet. 

Partnerforum bidro med et foredrag av Elisabeth Staksrud, professor ved Institutt for medier og kommunikasjon, Det humanistiske fakultet, Universitetet i Oslo.

 

Program for fagdagen

12:00 – 12:25 Åpning ved KUD
12:25 – 12:45 André Ruud – Kultur på de unges premisser
12:45 – 13:05 Elisabeth Staksrud  – Ungdom og internett: risiko, regulering og rettigheter. En kjapp innføring for byråkrater som er vokst opp med TV. (PDF)
13:05 – 13:20 Pause
13:20 – 13:40 Torgeir Waterhouse – Den virtuelle virkeligheten, dataspill og koding
13:40 – 14:40 Kidsa koder - Nå er det vår tur … Ta med fulladet PC, gjerne med mus
14:40 – 14:55 Kaffe, te og noe å spise
14:55 – 15:15 Reinert Mithassel - Voksne ingen adgang! Biblo Tøyen
15:15 – 15:35 Nora Ibrahim - Hvordan lage en serie målgruppen velger og elsker?
15:35 – 15:55 Ivar Steen-Johnsen - Er YouTube mer ekte enn TV?
15:55 – 16:00 Avslutning
17:30 – Fagdagsfesten begynner

Om foredragsholderne

André Ruud er daglig leder i Ungdom og Fritid, en barne- og ungdomsorganisasjon for brukere, ansatte og frivillige i kommunalt støttede fritidsklubber, ungdomshus og lignende åpne møteplasser. Ungdom og Fritid arbeider for å påvirke og utvikle rammebetingelser for oppvekst, og for at alle barn og unge selv får bestemme over egen fritid. Ruud har tidligere vært ansatt som avdelingsleder for Virksomhet Kultur i Drammen kommune, og har blant annet samarbeidet med Telemarksforskning for å utarbeide en rapport om ungdommens kulturdeltakelse i Drammen.
Elisabeth Staksrud (Ph.d) er professor ved Institutt for medier og kommunikasjon, UiO samt leder i Den nasjonale forskningsetiske komité for humaniora og samfunnsfag (NESH). Staksrud har i mange år forsket på innholdsregulering i mediene, og på barn og unges bruk av nye medier. Hun har publisert flere bøker og vitenskapelige artikler om disse temaene og er med i ledelsen av verdens største forskningsprosjekt om barn og medier (EU Kids Online). For tiden leder hun også et større forskningsprosjekt om den nordiske barndommen – «Living the Nordic Model». I gamle dager jobbet hun i kulturdepartementets «ytre etat» Statens filmtilsyn. Selv liker hun best å se på TV.
Torgeir Waterhouse er direktør i IKT-Norge, han har ledet og deltatt i regjeringsutvalg om emner som digital verdiskaping, opphavsrett, lovlig avlytting, online gambling og har flere styre- og rådgivende stillinger for organisasjoner og selskaper i internett-sfæren. Han har en sentral rolle i den norske debatten om IT- politiske spørsmål, hvor han ofte er å se i det offentlige ordskiftet. Han har tidligere jobbet hos Forbrukerrådet, men jobber nå med IT-utfordringer fra bransjens ståsted. Waterhouse er også en av grunnleggerne av "Lær kidsa koding".
Reinert Mithassel er seksjonsleder i Deichman, og har utviklet lokalbiblioteket på Tøyen og ungdomsfilialen Biblo som har fått stor oppmerksomhet og vunnet mange priser. Reinert har ledet mange større utviklingsprosjekter for Deichman, og var blant annet ansvarlig for koordineringen av romprogrammet for publikum i det nye Hovedbiblioteket i Bjørvika. Reinert har bakgrunn som teaterregissør og videodesigner, og har arbeidet på tvers av mange uttrykk på kunstscenen.
Nora Ibrahim har de siste seks årene arbeidet i P3 med ulike tv-serier i forskjellige roller. Hun har blant annet vært produsent for «Faten tar valget» og dramaserien «17». For tiden er hun konstituert redaksjonssjef for P3s TV-redaksjon
Ivar Steen-Johnsen er fagdirektør i YouTube-nettverket og produksjonsselskapet Nordic Screens som han var med å starte for fem år siden. Han har bakgrunn fra TV 2, der han var i over 20 år. I TV 2 hadde han flere oppstartroller, først som redaksjonssjef i Nyhetene, deretter sjef for God Morgen Norge og så ledet han oppstarten av tv2.no. Steen-Johnsen var styreleder i barnimagen.com, det ledende kvinnenettstedet i Norge før sosiale medier tok over. Steen-Johnsen har som journalist og redaktør og gründer alltid vært opptatt av medieutviklingen og hvordan den påvirker samfunnet.

 

 

 

Arrangør

Partnerforum, Kulturdepartementet
Emneord: Digitalisering, Innovasjon, Forvaltningspolitikk, Mangfold og likestilling, Tjenester, Velferd og helse
Publisert 7. feb. 2019 15:43 - Sist endret 12. mars 2019 15:43