ANT2221 – Athen i klassisk tid - påbygning
Beskrivelse av emnet
Timeplan, pensum og eksamensdato
Velg semester
Kort om emnet
Emnet utgår dessverre våren 2022.
Emnet tar sikte på å gi en innføring og til dels fordypning i de fysiske rammene for samfunnslivet i Athen i klassisk tid (ca. 500-300 fvt). Det omfatter kunnskap om Athens og Attikas topografi, klima, monumenter og andre materielle funn som belyser samfunnsutviklingen og livet i Athen i det 5. og 4. århundre fvt.
Hva lærer du?
Etter at du har fullført dette emnet, har du:
- arkeologisk kunnskap om Athen i klassisk tid
- kunnskap om monumenter og materielle kilder fra områder i og rundt Athen
Opptak og adgangsregulering
Emnet bygger på ANT2222– Athen i klassisk tid og eksamen gis kun til studenter som har opptak til ANT2222. ANT2222 har opptak gjennom Søknadsweb med søknadsfrist 1. november. Les mer om forkunnskapskrav, søknadsprosedyre og frister på emnesiden til ANT2222.
Studenter som har fulgt undervisning i ANT2222 og avlagt gyldig eksamen året i forveien, kan søke studiekonsulenten om å få avlegge eksamen i ANT2221.
Forkunnskaper
Obligatoriske forkunnskaper
Emnet ANT2221 bygger på ANT2222 – Athen i klassisk tid, og må tas sammen med dette.
Undervisning
Undervisningen er sammenfallende med ANT2222 – Athen i klassisk tid
Eksamen
Hjemmeeksamen på 4-5 sider à 2300 tegn (eksl. litteraturliste).
Du leverer eksamensbesvarelsen i Inspera. Du plikter å gjøre deg kjent med innlogging og innleveringsmåte i forkant av innleveringsfristen. Du må bruke UiO-brukernavn og passord for å få levert.
Kildebruk og referanser
Ved oppgaveskriving plikter du å gjøre deg kjent med reglene for kildebruk og referanser. Ved brudd på reglene kan du bli mistenkt for fusk/forsøk på fusk. Se eksempel på hvordan du refererer riktig.
Eksamensspråk
Du kan besvare eksamen på norsk, svensk, dansk eller engelsk. Søknad om engelsk oppgavetekst sender du til kontaktpunktet for emnet.
Karakterskala
Emnet bruker karakterskala fra A til F, der A er beste karakter og F er stryk. Les mer om karakterskalaen.