MUS4091 – Masteroppgave i musikkvitenskap
Kort om emnet
Masteroppgaven er et forskningsrettet, vitenskapelig arbeid som gir deg kunnskap om å lage problemstillinger og trening i å finne egnede metoder til å løse forskningsspørsmål. Dette vil øke evnen til å arbeide selvstendig, kreativt og kritisk for å utvikle og gjennomføre et større prosjekt. Avhandlingen kan være en selvstendig empirisk undersøkelse som bygger på kildestudier/feltarbeid eller en orienteringsoppgave om et musikkvitenskapelig emne på grunnlag av andres forskning.
I motsetning til en 60-poengs masteroppgave kan en 30-poengs masteroppgave IKKE inneholde praktiske deler.
En prosjektskisse for masteroppgaven må leveres innen gitt tidsfrist i andre semester av masterprogrammet (ved 100% progresjon). Denne vil danne grunnlag for tildeling av veileder og skal utarbeides til en godkjent prosjektbeskrivelse i emnet MUS4226 Oppgaveseminar som tas i tredje semester ved normal progresjon. Veiledningskontrakt må signeres før veiledning kan finne sted.
En del av veiledningen i masterarbeidet vil kunne foregå i grupper.
Se også:
Retningslinjer for masteroppgave, 30 studiepoeng
Veiledningskontrakt for masteroppgave
Etiske retningslinjer for veiledere ved UiO
Frister og retningslinjer for innlevering av masteroppgaven ved IMV
Lagring av master-/hovedoppgave på web
Obligatorisk skjema for innlevering av masteroppgave/utstedelse av vitnemål
Hva lærer du?
Du skal lære å arbeide selvstendig og utvikle evnen til å planlegge og gjennomføre et større prosjekt. Arbeidet med masteroppgaven gir anledning til fordypning i teori og metode. Et viktig mål er å utvikle skriftlig formuleringsevne, kritisk sans, foruten kreative og analytiske ferdigheter.
Forkunnskaper
Obligatoriske forkunnskaper
Opptak til masterprogrammet i musikkvitenskap. Avlagt eksamen i MUS4225 – Fagtradisjoner i musikkvitenskapen (videreført) og MUS4226 – Oppgaveseminar i musikkvitenskap
Undervisning
Individuell veiledning. I noen tilfeller kan deler av den individuelle veiledningen erstattes av veiledningsseminarer. Veiledningskontrakt skal signeres seinest ved utløpet av det semesteret studenten tar MUS4226 – Oppgaveseminar i musikkvitenskap. Veiledningskontrakten skal signeres i tre eksemplarer (fire dersom man har både hoved- og biveileder): Ett til studenten, ett til (hver) veileder, og ett som leveres til administrasjonen.
Eksamen
Masteroppgaven leveres med frist 2. mai i vårsemesteret (unntaksvis kan den også leveres 1. november i høstsemesteret), og blir vurdert av en eksamenskommisjon med en intern og en ekstern sensor. Omfanget på oppgaven er maksimalt 50 sider, i tillegg kommer forside, litteraturliste og vedlegg.
Emnets sensorveiledning finner du her.
Eksamensspråk
Du kan besvare eksamen på norsk, svensk, dansk eller engelsk.
Karakterskala
Emnet bruker karakterskala fra A til F, der A er beste karakter og F er stryk. Les mer om karakterskalaen.
Begrunnelse og klage
Adgang til ny eller utsatt eksamen
Tilrettelagt eksamen
Søknadskjema, krav og frist for tilrettelagt eksamen.