Studieopphold i utlandet

Et utenlandsopphold er din mulighet til å investere i unik kompetanse innen engelsk. Gjennom et semester eller et år i utlandet kan du tilegne deg språkkunnskaper, et kontaktnettverk og internasjonal erfaring.

Følg HF-studenter på utveksling!

Når kan du dra?

Vi anbefaler at du gjennomfører utenlandsoppholdet i løpet av studieløpets fjerde og/eller femte semester. Du kan ta emner innenfor 80-gruppen, 40-gruppen og de frie emnene som utvekslingsstudent. Vi anbefaler at du tar de obligatoriske emnene ved UiO.

Hvor kan du reise?

  • University of Aberdeen - University of Aberdeen ble opprettet i 1495 og er et av Storbritannias mest internasjonalt anerkjente universiteter. Denne avtalen er spesielt egnet om du er interessert i britisk område og litteraturstudier.
  • University of Edinburgh - Studer i en vakker middelalderby hvor store deler av bokserien om Harry Potter ble skrevet. Universitetet egner seg godt for studenter som er interessert i engelsk litteratur og skotske studier. Universitetet er et av de eldste i den engelsktalende verden og har utdannet flere kjente personer, blant dem Sir Arthur Conan Doyle.
  • University of Leeds - Universitetet fra 1904 er et av de største universitetene i landet og er rangert som et av landets ti beste forskningsuniversiteter. Leeds er kjent som en god studentby og universitetet har et meget godt fagmiljø og emnetilbud innen litteraturstudier.
  • University of York: Det norske Studiesenteret i York - Ta et semester i historiske omgivelser i York. Her finner du et anerkjent universitet med spesielt godt tilbud innen engelsk språk, litteratur og områdestudier.
  • University of Maryland - Populært universitet i nærheten av Washington DC. Her finner du et bredt emnetilbud innen amerikanske studier, engelsk språk og engelskspråklig litteratur.
  • Washington Semester Program - Ønsker du å utfordre deg selv? Washington Semester Program tilbyr et unikt utvekslingsopphold. Halvparten av tiden vil du bruke på å ta emner. Den andre halvparten vil du bruke på et internship hos en organisasjon i Washington, det være seg politikere i Kongressen, frivillige organisasjoner osv. Du vil få god hjelp og oppfølging. Dette er tilbudet som passer perfekt for deg som er interessert i Amerikanske studier!

Du kan også velge andre studiesteder i Europa, Asia, Sør og Nord Amerika, Australia eller Afrika.

Andre muligheter:

Vi tilbyr et to ukers kurs ved Det norske studiesenteret i York. Kurset finner som regel sted i mars. Dette er en meget populær tur som gir deg en god smakebit på utveksling!


Slik gjør du det

  • Alle utvekslingsavtaler
  • Søknadsfrister og hvordan du søker
  • Visum, godkjenning og annen praktisk informasjon

Utveksling ved UiO

 
Publisert 6. juni 2012 10:00 - Sist endret 18. jan. 2021 13:16