Flight Planning & Operations Engineer

Erik Scavenius tok mastergrad i naturgeografi med geomatikk vinteren 2006, og var en av de første med denne graden fra Institutt for geofag, UiO. Siden har han jobbet hos Blom Geomatics AS «Flight Planning & Operations Engineer».

Flybåren datainnsamlinger og geomatikk

På spørsmål om hvorfor han valgte en mastergrad i naturgeografi med geomatikk svarer Erik:

  • På den tiden ble veien litt til som man studerte på Matnat (der man studerer realfagene, blant annet geofag og naturgeografi). Han var blant de første som tok en mastergrad i geomatikk.
  • Man gjør valgene tidligere nå, forteller han. Det er virkelig spennende å følge prosessene i naturen med geomatikk. Og det er mange trivelig og flinke folk på Geofag, skyter han inn. Terskel er lav for å spørre og man får god kontakt både med faglærere og studenter.
  • Det var fint å studere på UiO. Det er et stort miljø, og mye å finne på, også ufaglig ting. Gjennom studiene fikk jeg mange nye venner i de mange studentforeningene, og i en av disse møtte jeg kona mi, forteller Erik.

Jeg ville vite litt om Eriks første jobb med geomatikk.

  • Når jeg var ferdig, var det et godt arbeidsmarked. Jeg hadde lyst til jobbe med geomatikk, og planlegge flybåren datainnsamlinger og ut i felt for å samle dataene inn. Fordi jeg viste at Blom jobbet med den type ting, ringte jeg dem, forteller han. Det er mye jobb å planlegge slik datainnsamling så det blir i mye kontorarbeid, men også mange dager i felt eller ute med fly. Men det er gøy og viktig. Gjør ikke jeg jobben godt, vet ikke de oppe i flyet hva de skal gjøre. Dette er data som samfunnet trenger for å ta viktige beslutninger.
  • Mest jobber vi i Norge, men også i resten av Nord-Europa. Og til våren skal vi kanskje ha et prosjekt i Nederland, forteller han. Det er et trivelig arbeidsmiljø hos Blom. Bedriftsidrettslaget finner på en del ting, og det er lav terskel for å spørre kolleger.

Jeg ville vite om Erik synes det var vanskelig å begynne å jobbe.

  • Jeg som mange andre, hadde hatt litt deltidsjobb og viste derfor godt hva jeg gikk til. Jeg viste derfor at studiene hadde lagt et godt grunnlag for å lære de konkrete programmene den nye jobben krevde, avslutter Erik i dette korte intervjuet.
Publisert 13. mars 2013 15:50 - Sist endret 20. juli 2021 13:35