Program Director Healthcare Program, DNV GL

Master i helseadministrasjon endret karriereplanene til Frédéric Courivaud. Han gikk fra forskerstilling ved Intervensjonssenteret (OUS) til å være med på å utvikle Life Sciences i et globalt selskap som DNV GL.

portrett

Frédéric Courivaud. Foto: DNV GL

Frédéric Courivaud

  • Program Director (acting deputy) Healthcare Program, Group Technology and Research at DNV GL

Hvorfor valgte du masterstudiet i helseadministrasjon?

– Jeg var interessert i å forstå helsevesenet i sin helhet og ble tipset om "Ole Berg-skolen" av en venn. Jeg fikk høre at dette var et unikt masterprogram der mangfold er brukt aktivt for å skape et unikt læremiljø, i tillegg til veldig høy kvalitet på undervisning.

"Muligheten til å lære av andre studenters synspunkter og erfaringer var avgjørende i mitt studievalg" (Courivaud).

Hva er det viktigste du fikk ut av studiet?

– Jeg ble kjent med engasjerte og inspirerende medstudenter og fikk nye venner. Kombinasjonen av ledelse og ledelsespsykologi undervisning har gitt meg betydelig selvinnsikt på egen lederrolle. På et mer generelt plan har jeg hatt mye glede av å få en helhetlig forståelse av helsevesenet i Norge og i andre land.

Hvordan har studiet påvirket din stilling/jobb i etterkant?

– Utdanningen endret mine karriereplaner. Jeg gikk fra en spennende forskerstilling på Intervensjonssenteret (OUS) til en annen spennende stilling i DNV GL, med fokus på pasientsikkerhet og kvalitet sett fra et systemperspektiv. Kort tid etter at jeg begynte i DNV GL fikk jeg gleden til å lede (midlertidig) forskningsavdelingen innen "Life Sciences" med fokus på helse og matsikkerhet.

– I dag er jeg med på å utvikle Life Sciences i et globalt selskap som DNV GL, sammen med kollegaer med veldig variert profesjonell bakgrunn og nasjonalitet.

Publisert 22. feb. 2017 11:58 - Sist endret 6. mars 2017 13:23