Studieopphold i utlandet

Et utenlandsopphold er din mulighet til å investere i unik kompetanse i ditt fagfelt. Vi har utvekslingsavtaler med en rekke universitet som er ledende innenfor kunsthistorie og visuelle studier, og som tilbyr relevante emner som utfyller de som tilbys ved UiO.

Gjennom et semester eller et år i utlandet kan du tilegne deg spåkkunnskaper, et kontaktnettverk og internasjonal erfaring. Med en slik erfaring vil du få en bedre og bredere forståelse av kunstfeltet og kunsthistorien, og du vil også få en kompetanse som fremtidige arbeidsgivere vil verdsette.

Når kan du dra?

Vi anbefaler at du tar andre semester i utlandet. Du må da ta 20 studiepoeng ved det universitetet du studerer og skrive på masteroppgaven din tilsvarende 10 studiepoeng. Er du usikker på når og hvor du skal reise, snakk med studiekonsulenten på kunsthistorie og visuelle studier.

Hvor kan du reise?

  • Universitetet i Sussex kan tilby spennende emner i både kunsthistorie og filmvitenskap og ligger ca 40 minutter fra London
  • Forbedre fransken mens du fordyper deg i kunsthistorien i kystbyen Rennes, en kort togtur fra Paris.
  • Hva med et semester ved Sveriges største universitet, Universitetet i Stockholm

Se alle instituttets avtaler her. I tillegg til våre avtaler har både HF og UiO avtaler som kan være interessante for deg. Alle avtalene ved UiO finner du på de sentrale sidene for utveksling. Se nederst på denne siden.

Stipendordninger

I tillegg til stipendordningen som Lånekassen har, finnes det flere ekstra stipender.

Reiser du på en Erasmus-avtale eller Nordplus-avtale vil du motta et ekstra stipend i måneden. Erasmus+ gir ca 350 EUR i måneden (pre 2017) og Nordplus ca 200 EUR i måneden i tilligg til et eget reisestipend. 

Om en utvekslingsavtale er Erasmus + eller Nordplus står på nettsiden for utvekslingsavtalen.

Lånekassen har også et eget språkstipend om du ønsker å ta språkkurs i forkant av studiet.

Andre muligheter

Du kan også benytte deg av UiO´s ekskursjonsemner i til Roma eller Athen

 


Slik gjør du det

  • Alle utvekslingsavtaler
  • Søknadsfrister og hvordan du søker
  • Visum, godkjenning og annen praktisk informasjon

Utveksling ved UiO

Publisert 6. juni 2012 10:00 - Sist endret 22. nov. 2018 13:49