Studieopphold i utlandet
Når kan du dra?
Vi anbefaler at du tar andre semester i utlandet. Du må da ta 20 studiepoeng ved det universitetet du studerer og skrive på masteroppgaven din tilsvarende 10 studiepoeng. Er du usikker på når og hvor du skal reise, snakk med studiekonsulenten på kunsthistorie og visuelle studier.
Når kan du dra?
Vi anbefaler at du gjennomfører utenlandsoppholdet i løpet av studieløpets fjerde og/eller femte semester. Du kan ta emner innenfor i fordypningsgruppen, støttegruppen og de frie emnene som utvekslingsstudent. Vi anbefaler at du tar de obligatoriske emnene ved UiO. Er du usikker på når og hvor du skal reise, snakk med studiekonsulenten på kunsthistorie og visuelle studier.
Hvor kan du reise?
Se alle instituttets avtaler her. I tillegg til våre avtaler har både HF og UiO avtaler som kan være interessante for deg, og disse finner du på de sentrale sidene for utveksling.
Stipendordninger
I tillegg til stipendordningen som Lånekassen har, finnes det flere ekstra stipender. Reiser du på en Erasmus-avtale eller Nordplus-avtale vil du motta et ekstra stipend i måneden. Om en utvekslingsavtale er Erasmus + eller Nordplus er oppgitt på nettsiden for utvekslingsavtalen.
Lånekassen har også et eget språkstipend om du ønsker å ta språkkurs i forkant av studiet.
Internasjonal praksis
- Internasjonal erfaring med praksisopphold i Washington D.C.
- Sjekk muligheten for praksisopphold i Europa etter studiene med Erasmus+
Andre muligheter
Du kan velge emner ved UiOs institutter i Roma og Athen som del av studiene dine.
Slik gjør du det
- Alle utvekslingsavtaler
- Søknadsfrister og hvordan du søker
- Visum, godkjenning og annen praktisk informasjon