Studieopphold i utlandet

Som samfunnsgeografistudent har du mange muligheter til å ta deler av studiene ved et utenlandsk universitet. Utenlandsoppholdet lar deg utvide din internasjonale kompetanse og omstillingsevne.

Foto: Brooke Cagle (Unsplash.com)

Når kan jeg dra?

Det er tilrettelagt for at du kan gjennomføre et utvekslingsopphold i ditt  5. semester. Det er også mulig å reise et annet semester.

Begynn planleggingen tidlig, og book en veiledningstime hos SV-info! Book veiledning

Hvor kan jeg dra?

Valget er ditt, men programmet kan anbefale følgende avtaler:

University of Melbourne i Australia - Studér ved et av de eldste og beste universitetene i Australia, og opplev utrolige Melbourne.

The New School i New York - The New School er et utradisjonelt universitet med fokus på tverrfaglighet og moderne undervisningsmåter. Du studerer i små grupper, midt på Manhattan. 

Lær mer gjennom denne presentasjonen Prof. Sakiko Fukuda-Parr holdt i oktober 2018. PDF-presentasjon

University of Newcastle i EnglandNewcastle University er et av de beste universitetene i Storbritannia for samfunnsgeografi. Studer i idylliske omgivelser midt i sentrum.

University of British Columbia - Universitetet er veldig høyt rangert på verdensbasis, og ligger en kort tur fra Vancouver. Vancouver er også rangert som en av verdens beste byer å leve i. Her får du det beste av Canada, samtidig som du utfolder deg akademisk.

Australian National University - Er du interessert i Asia-studier? Du vil finne få bedre alternativer enn et utvekslingsopphold ved Australian National University, et av de beste universitetene i landet, beliggende i hovedstaden Canberra.

University of Cape Town - Studer på det fremste afrikanske universitetet, i idylliske omgivelser ved ikoniske Table Top Mountain. 

Lyst til å dra et annet sted?

Se også den komplette listen over alle avtalene til Institutt for sosiologi og samfunnsgeografi. Avtaler som kan passe for deg finnes også ved Det samfunnsvitenskapelige fakultet og tilhørende institutter eller blant de sentrale UiO-avtalene

 

Emnevalg og godkjenning

Vi anbefaler deg å ta frie emner på utveksling. Du kan få hjelp til emneavklaring og godkjenning av avtaleadministrator og av din studiekonsulent.

Les mer om godkjenning av utenlandsk utdanning.

 


Slik gjør du det

  • Alle utvekslingsavtaler
  • Søknadsfrister og hvordan du søker
  • Visum, godkjenning og annen praktisk informasjon

Utveksling ved UiO

Publisert 3. mai 2013 11:05 - Sist endret 5. sep. 2019 14:52