Studieopphold i utlandet

Som samfunnsgeografistudent har du mange muligheter til å ta deler av studiene ved et utenlandsk universitet. Utenlandsoppholdet lar deg utvide din internasjonale kompetanse og omstillingsevne.

Foto: Brooke Cagle (Unsplash.com)

Hvorfor reise på utveksling

Et studieopphold i utlandet kan øke utbyttet av utdanningen du er i gang med. Utveksling vil gi deg en unik opplevelse, et fortrinn, nettverk, innsikt og kompetanse, -personlig og i forhold til arbeidslivet etter studiene. 

Utvikle språkkompetansen din

De fleste utvekslingsavtalene tilbyr engelske emner, men du kan også ta emner i det lokale språket om du har kompetanse i det. Har du hatt fransk, tysk eller spansk fra videregående vil det være mulighet for å studere på disse språkene på utveksling. Hvis du ønsker å kun ta engelske emner, har de fleste utvekslingsavtaler språkkurs som du kan velge å ta i begynnelsen av semesteret. 

Still sterkere på jobbmarkedet

At internasjonal erfaring er en viktig kvalifikasjon som verdsettes av stadig flere arbeidsgivere, kommer tydelig frem fra flere undersøkelser. 

Rapporten "Erasmus impact study" viser at et studieopphold i utlandet har en positiv effekt på studentenes jobbmuligheter. 

 

Når kan jeg dra

Det er tilrettelagt for at du kan gjennomføre et utvekslingsopphold i ditt  5. semester. Det er også mulig å reise et annet semester.

Begynn planleggingen tidlig, og book en veiledningstime hos SV-info! Book veiledning

Hvor kan jeg dra

Hvor har tidligere studenter utvekslet

Australia

University of Melbourne i Australia - Studér ved et av de eldste og beste universitetene i Australia, og opplev utrolige Melbourne.

Australian National University - Er du interessert i Asia-studier? Du vil finne få bedre alternativer enn et utvekslingsopphold ved Australian National University, et av de beste universitetene i landet, beliggende i hovedstaden Canberra.

Canada

University of British Columbia - Universitetet er veldig høyt rangert på verdensbasis, og ligger en kort tur fra Vancouver. Vancouver er også rangert som en av verdens beste byer å leve i. Her får du det beste av Canada, samtidig som du utfolder deg akademisk.

Japan 

Akita University - Her får du tett oppfølging i hjertet av Japan. Av emner tilbys det mye områdestudier, samt en del innen tema sustainability.

Nederland

Utrecht University - Perfekt for deg som er interessert i bygeografi. Universitetet er rangert som det beste i Nederland, og Utrecht ligger kun 20 minutter fra Amsterdam med tog.

Tyskland

Humboldt University - Høyt rangert universitet i hjertet av Berlin. Undervisning foregår på tysk, og det tilbys en bredt spekter av samfunnsgeografiske emner.

USA 

The New School i New York - The New School er et utradisjonelt universitet med fokus på tverrfaglighet og moderne undervisningsmåter. Du studerer i små grupper, midt på Manhattan. 

Lær mer gjennom denne presentasjonen Prof. Sakiko Fukuda-Parr holdt i oktober 2018. PDF-presentasjon

Storbritannia

University of Newcastle i EnglandNewcastle University er et av de beste universitetene i Storbritannia for samfunnsgeografi. Studer i idylliske omgivelser midt i sentrum.

Sør-Afrika

University of Cape Town - Studer på det fremste afrikanske universitetet, i idylliske omgivelser ved ikoniske Table Top Mountain. 

Emnevalg og godkjenning

Vi anbefaler deg å ta frie emner på utveksling. Du kan få hjelp til emneavklaring og godkjenning av avtaleadministrator og av din studiekonsulent. Les mer om godkjenning av utenlandsk utdanning.

 

Informasjon om utveksling ved UiO


Slik gjør du det

  • Alle utvekslingsavtaler
  • Søknadsfrister og hvordan du søker
  • Visum, godkjenning og annen praktisk informasjon

Utveksling ved UiO

Publisert 3. mai 2013 11:05 - Sist endret 7. feb. 2022 13:11