Eksterne brukere av Nettskjema med IDporten eller FEIDE

For å lage og administrere skjema må du logge inn med FEIDE eller IDporten. Om din institusjon ikke har avtale om bruk av Nettskjema kan du søke om få dette.

Få IDporten-bruker i Nettskjema

Du kan søke om å få IDportenbruker i Nettskjema. Alle som skal samle inn data til TSD, kan få dette.

Det er egen lenke til IDporten fra forsiden til nettskjema.no og her kan du logge inn med BANKID eller MinID. Brukeren som opprettes i Nettskjema får da et brukernavn som avsluttes med "@idporten". Navn og epost blir lagret, men fødselsnummer blir ikke lagret i klartekst. Fødselsnummer blir lagret som en enveiskryptert streng for at bruker skal kunne igjennkjennes ved innlogging.

Fyll ut søknadsskjema for å bli IDporten bruker av Nettskjema.

Oppsett for FEIDE-brukere

Etter at den enkelte institusjon har godtatt Nettskjema som tjeneste i Uninett sin portal, er det mulig for alle brukere på institusjonen å logge inn i Nettskjema for å levere svar dersom skjemaet har satt opp at "UiO og FEIDE-brukere" kan svare på skjemaet.

Dersom din institusjon ikke har avtale om bruk av Nettskjema må du registreres som administrative brukere av Nettskjema. Fyll ut "Søknadsskjema for å bli FEIDE-bruker av Nettskjema".

Følgende data kan lagres for FEIDE-brukere: Navn, brukernavn og e-postadresse.

Innlogging og brukernavn

FEIDE-brukere logger inn i Nettskjema ved å gå til adressen  nettskjema.no og klikke knappen for "Logg inn i Nettskjema".
På innloggingssiden aktiverer du fanen for FEIDE-innlogging på høyre side (eller under, om du logger inn med mobil).
På innloggingside for FEIDE velger du institusjon, bekrefter valget og logger inn på vanlig måte med ditt FEIDE brukernavn og passord.

Dersom du som redaktør for et skjema skal gi en annen FEIDE-bruker tilgang til å redigere eller kopiere det, må FEIDE-brukere (utenom UiO)  oppgies med fullt FEIDE-brukernavn. Det betyr brukernavn@institusjon.no; eks.: olanor@uit.no

Vilkår for bruk av Nettskjema

Som bruker av Nettskjema, forutsetter vi at du følger Nettskjema vilkår for bruk.

 
 
Emneord: feide, idporten
Publisert 19. okt. 2015 13:58 - Sist endret 11. juni 2020 15:15