Sikkerhetsvarsler fra CERT

Publisert 17. des. 2020 13:33

Det nærmer seg jul. UiO-CERT minner om å passe på informasjonssikkerheten også i jula, og lanserer i den forbindelse to nye videoer om temaet.

Publisert 5. okt. 2018 14:47

Onsdag denne veka blussa det opp ei gamal passordsak i Aftenposten. Denne saka vart det rapportert om for eit år sidan, og vi er difor ikkje i faresona.

Publisert 14. mai 2017 21:14
Store deler av verden har de siste dagene blitt berørt av et stort globalt dataangrep. Angrepet utnytter kjente sårbarheter i Microsoft Windows og fører til at filer på datamaskinen blir kryptert, og dermed ubrukelige. Man må betale løsepenger for å få gjort filene tilgjengelige igjen.

Universitetets IT-sikkerhetsgruppe (UiO-CERT) har fulgt saken tett siden de første ryktene dukket opp fredag ettermiddag. I denne artikkelen følger status for UiO samt noen tips til alle studenter og ansatte.
Publisert 14. des. 2016 15:43

I den siste tiden har mange brukere på UiO mottatt e-post med lenker som leder videre til såkalte kryptovirus. Ved å følge lenken risikerer man at filer og kataloger på datamaskinen, hjemmeområdet (m:) og fellesområder blir krypert og umulig å bruke.