2021 - Side 3

Rustne tanker og et forfallent hus i forkant av et lite fjell.
Publisert 28. apr. 2021 11:14

Menneskets fotavtrykk er synlig over hele planeten, og stadig flere omtaler denne tidsalderen som antropocen – menneskets epoke. Thomas Hylland Eriksen og Ståle Wig har invitert historiker Kristin Asdal og geolog Henrik Svensen til å diskutere antropocen-begrepet i Små steder, store spørsmål, en serie fra podkasten Universitetsplassen.

Bilde: En gravid dame som hviler på sofaen.
Publisert 22. apr. 2021 17:58

Det er ikke det samme å være gravid nå sammenliknet med før pandemien, men hvor annerledes er det? Professor ved Farmasøytisk institutt, Hedvig Nordeng, er med på å kartlegge forskjellene. I podkasten Universitetsplassen møter vi Nordeng i samtale med Elise Koppang Frøjd, som er gravid og venter sitt tredje barn. 

Bildet kan inneholde: klær, ledd, smil, skulder, menneskelig.
Publisert 21. apr. 2021 08:50

Bachelorstudentens hjemmeoppgave blei utgangspunkt for bok som i dag er oversatt til over tjue språk. Formidling er tema i første episode av Små steder, store spørsmål, en ny serie fra podkasten Universitetsplassen.

Erika Fatland og Åshild Næss i radiostudio
Publisert 9. apr. 2021 08:51

For å finne svaret må språkforskere lære seg flere av verdens 7000 språk. Lingvist Åshild Næss og forfatter Erika Fatland kan flere enn de fleste – hør dem i podkasten Universitetsplassen.  

To forskere ved Forkningsparken
Publisert 30. mars 2021 09:13

Har fakta og forskning kommet til kort i møtet med de store globale utfordringene knyttet til naturmangfold og klima? Kan erkjennelsen av egen og naturens sårbarhet gjøre oss bedre rustet for å møte disse utfordringene? Sosialantropolog Marianne Elisabeth Lien og teolog Sturla Stålsett utforsker dette temaet i podkasten Universitetsplassen.

Helge Jordheim og Camilla Stoltenberg i et radiostudio
Publisert 19. feb. 2021 08:31

Mens noen har fått livet satt på vent, jobber andre døgnet rundt for å håndtere koronakrisen. Hva har pandemien gjort med vår opplevelse av tid? Hør Camilla Stoltenberg og Helge Jordheim i podkasten Universitetsplassen.

Bildet kan inneholde: snø, skråningen, anlegg, bygning, tre.
Publisert 12. feb. 2021 11:12

Kunnskap om reaksjoner etter tsunamien og 22. juli-terroren kommer til nytte i bearbeidingen av skredkatastrofen i Gjerdrum. Tett oppfølging av de rammede og systematisk trening av hjelpeapparatet er særlig viktig.

Bildet kan inneholde: gul, tekst, oransje, linje, rav.
Publisert 22. jan. 2021 09:38

– Stort potensial for endring hos mange av de som har vært tungt inne i ekstremistiske ideologier og voldelige aktiviteter, sier ekstremismeforsker Tore Bjørgo.