Sara Helleberg

 

 

 

Bildet kan inneholde: syntetisk gummi, klesdesign, elektrisk blå, støvel, mote tilbehør.
Publisert 19. nov. 2021 00:36

Jeg har tidligere skrevet om Martin Margielas kultstatus-støvler: Tabi. De finnes på instagram-påvirkeres massefulgte kontoer og samtidig i blogginnlegg omhandlende verdens styggeste sko. Designet har en polariserende funksjon: enten hater du de, eller så står de øverst på ønskelisten. 

Bildet kan inneholde: hvit, lys, natur, naturlige omgivelser, organisme.
Publisert 29. okt. 2021 04:02

Enda et ikonisk designobjekt av danske Verner Panton: Panthella-lampen er en perfekt representant for utviklingen av den skandinaviske modernismen. Designet i 1971 fortsetter den Pantons enkle designvisjon, og tross at de er helt forskjellige objekter, er det er tydelig at den er skapt av samme mann som designet Panton-stolen på 1960-tallet. Fortsatt er de begge allsidige og suksessrike, selv over 50 år etter deres introduksjon til markedet.

Bildet kan inneholde: møbler, bord, komfort, kunst, gjøre.
Publisert 8. okt. 2021 00:31

Verner Panton var en av de mest innflytelsesrike danske møbel- og interiørdesignerne på 1900-tallet. Til tross for at Panton døde i 1998, er hans mest populære design stadig i produksjon i dag, blant annet hos mobelprodusenten Vitra. Det gjelder også den berømte S-formede Pantonstolen fra 1960-tallet.

Bildet kan inneholde: sko, durango støvel, knehøy støvel, erme, gest.
Publisert 16. sep. 2021 02:35

I 1988 kunne man for første gang se Martin Margielas Tabi boots: ankelkorte skinnstøvler med rund hæl og splitt mellom tærne. Visningen på Café de la Gare i Paris kulminerte da modellene, alle iført tabi - dyppet i noe som lignet rød maling, etterlot hov-lignende fotspor over scenen. Allerede hadde Margiela satt sitt fottrykk, ikke bare i skoentusiastenes bankende hjerter, men også i moteverden. 

About-image

Denne bloggen

Dette er bloggen til emnet KUN2201/4201 Designkultur: Ti ting. Her skriver studentene om sine selvvalgte gjenstander og hvordan disse kan forstås i et designkulturelt perspektiv.