Silje Bostad

Bildet kan inneholde: himmel, kjole, danse, underholdning, har.
Publisert 19. nov. 2021 19:40

På 17.mai 2017 stod Aase Helene Fidje Ødegaard og hennes venner klare for å gjennomføre en verdenspremiere, et stunt som aldri skulle skje igjen. Etter 2 års arbeid stilte de opp i borgertoget med plastbunader. Ødegaard har et brennende ønske om å vekke folks bevissthet rundt klimaspørsmålene, og de masjerte dermed under parolene «Aases venner i plast – gleden ved resirkulering» og «Plasten opp av havet!».

Bildet kan inneholde: bord, møbler, sofa, bilderamme, tre.
Publisert 8. okt. 2021 21:25

"Den moderne arkitekturen gir menneskene frihet til aktivitet, den inneholder en uendelighet av muligheter, den fikserte perspektiviske verden er løst opp. Det betyr ikke at en vender tilbake til det primitive; den nye verden forutsetter en høynet bevissthet, en bevissthet om det firedimensjonale, relative roms virkelighet. Det rommet som ikke lenger er tenkt som renessanserommet, som et vakuum omkring menneskene, men som ustanselig skapes på nytt ved relasjoner mellom energier, en romoppfatning som vil bli almen og som vil innordne menneskene i helheten." (PAGON-utgaven av "Byggekunst" 6/7 s.101)

Publisert 25. sep. 2021 08:24

Sko er preget av politikk, økonomi og kultur, og hvilke sko man bruker har en lang historie innen å identifisere klasser og gi mennesker tilhørighet. Noen mener status og velstand lett kan avsløres ved å ta en titt på hvilke sko folk bruker. Hvite sneakers er for eksempel assosiert med rikdom – for å ikke skitne til fargen må man være varsom med når og hvor man bruker skoene, og for å opprettholde det freshe utseende må man oftere kjøpe nye par.

About-image

Denne bloggen

Dette er bloggen til emnet KUN2201/4201 Designkultur: Ti ting. Her skriver studentene om sine selvvalgte gjenstander og hvordan disse kan forstås i et designkulturelt perspektiv.