H2021

Publisert 13. des. 2021 05:29

Den ikoniske Panthella lampen var først lansert i 1971 av Verner Panton. Verner Panton er i dag sett på som en av de store mesterne innen dansk design. Han har på mange måter klart å utvikle elegante design som også klarer å løse funksjonelle problemer.
Lampen er senere blitt lagt i flere farger og versjoner som alle reflektere det originale designet. Likevel er den klassiske hvite lampen ennå ekstremt populær blant danskene.

Bildet kan inneholde: produkt, gest, finger, gjøre, tommel.
Publisert 25. nov. 2021 17:48

Medisinene vi omgir oss med har et stort visuelt spenn, men likevel innenfor ganske strenge regler. Hvitt er assosiert med renhet, og dette kommer til uttrykk i den typiske legefrakken som blir brukt. Medisiner som kjøpes uten resept er generelt nøytrale, hvite, med få markeringer. De markeringer som er, er gjerne kun informerende eller praktiske, enten om det er identifiserende trekk eller delestrek for å enklere ta lavere doser. Hvor mye legges inn i designutviklingen av legemidler? 

Publisert 23. nov. 2021 11:06

Begrepet ergonomi stammer etymologisk fra de greske ordene ergon (arbeid) og nomos (naturlover)[1], og er et tverrvitenskapelig felt anvendt av ulike forskningsmiljøer som jobber med forskjellige aspekter av forholdet mellom menneske og dets omgivelser.

Modernistisk minimalisme godt representert i denne utgaven av Bonytt fra 2002.
Publisert 22. nov. 2021 13:04

Gjennom mitt arbeid med semesteroppgaven min, har jeg utforsket fenomenet nyproduksjon, eksemplifisert gjennom originalen og nyproduksjonen av Bambi-stolen. Jeg har forsøkt å finne ut av av motivasjonen rundt reproduksjon, og hvorfor det er akkurat etterkrigsmøblement som det legges spesielt fokus på. 

Bildet kan inneholde: hvit, lys, produkt, bord, dingser.
Publisert 21. nov. 2021 22:54

I et samfunn hvor smarttelefoner er tilgjengelige for de fleste og er blitt en naturlig del av hverdagen, er det de som konkurrerer med armbåndsur for å være de dominerende mobile klokker. Jo yngre generasjoner av aktive brukere vi snakker om jo større andel av dem bruker smarttelefoner så mye at de kan oppfattes nærmest som en «forlengelse» av kroppen.

Har den økende integrasjonen mellom menneskekroppen og teknologien noe å si for vårt forhold til tid?

Bildet kan inneholde: himmel, kjole, danse, underholdning, har.
Publisert 19. nov. 2021 19:40

På 17.mai 2017 stod Aase Helene Fidje Ødegaard og hennes venner klare for å gjennomføre en verdenspremiere, et stunt som aldri skulle skje igjen. Etter 2 års arbeid stilte de opp i borgertoget med plastbunader. Ødegaard har et brennende ønske om å vekke folks bevissthet rundt klimaspørsmålene, og de masjerte dermed under parolene «Aases venner i plast – gleden ved resirkulering» og «Plasten opp av havet!».

Bildet kan inneholde: verden, produkt, stol, teknologi, skjermdump.
Publisert 19. nov. 2021 15:14

I den siste bloggposten tar jeg et steg tilbake og ser nærmere på funksjonen til Playstation i henhold til det jeg kaller digitalt design. Hva man kan bruke en Playstation til er ikke mulig å lese av på designets ytre, men gjennom dets interface, grensesnitt. 

Publisert 19. nov. 2021 06:23

PRETTY COOL BUY: Santa gave it to my 11 year old daughter who loves it. I dig it. My neighbor's daughter has one and loves hers too. Would be great if they had cheaper film and larger film. ★★★★☆

Bildet kan inneholde: syntetisk gummi, klesdesign, elektrisk blå, støvel, mote tilbehør.
Publisert 19. nov. 2021 00:36

Jeg har tidligere skrevet om Martin Margielas kultstatus-støvler: Tabi. De finnes på instagram-påvirkeres massefulgte kontoer og samtidig i blogginnlegg omhandlende verdens styggeste sko. Designet har en polariserende funksjon: enten hater du de, eller så står de øverst på ønskelisten. 

Publisert 18. nov. 2021 16:31

Kolleksjonen som skulle styrke IKEAs identitet med utgangspunkt i noe skandinavisk. 

Bildet kan inneholde: klær, himmel, vann, fotografi, lys.
Publisert 1. nov. 2021 17:38

På grunn av sosiale medier er det kommet et nytt fenomen, hvor nye trender har mye kortere levetid enn tidligere. For flere motehus, butikker og ikke minst fast fashion er dette positivt, fordi det er en ny effektiv måte å reklamere på. Men det er en bakside til dette, en kan ikke unngå skaden dette har på miljøet.

Bildet kan inneholde: se, måleinstrument, klokke, klokketilbehør, analog klokke.
Publisert 31. okt. 2021 01:48

Don't count every second, make every second count!

Glemmer vi av og til at en klokke er et redskap som skal hjelpe oss til å organisere og samkjøre aktiviteter, og ikke et redskap som skal gjøre oss så beviste på tidsløpet at vi glemmer å nyte øyeblikkene?

SLOW watch er et armbåndsur som bryr seg verken om sekunder eller minutter, men betyr det at vi begynner å bry oss mindre om de når vi tar dette uret på?

pille, medisin, medisiner, kake, rapper
Publisert 29. okt. 2021 21:53

Oral levering av helsebringende ingredienser har blitt gjort i årtusener. De siste årene har forfalskninger av medisiner ført til utallige dødsfall, og dette har gitt designet bak medisinen en ny betydning. Nå kan kriminelle organisasjoner kopiere alt; pillen, pillebrettet, og forpakningen. Er det på tide med en ny måte å identifisere falske kopier? 

Publisert 29. okt. 2021 18:03

I vår digitale tidsalder er det mange måter å bli eksponert for et produkt på. To hovedlinjer er måtene et selskap selv reklamerer på, og måten forbrukerne gjennom sosiale medier viser frem tingen.

Publisert 29. okt. 2021 12:10

Finn.no er det perfekte stedet for å finne nærmest ubrukte ting til tilnærmet fullpris. Dette skulle også vise seg å stemme for Fujifilm Instax Mini 8.

Bildet kan inneholde: hvit, lys, natur, naturlige omgivelser, organisme.
Publisert 29. okt. 2021 04:02

Enda et ikonisk designobjekt av danske Verner Panton: Panthella-lampen er en perfekt representant for utviklingen av den skandinaviske modernismen. Designet i 1971 fortsetter den Pantons enkle designvisjon, og tross at de er helt forskjellige objekter, er det er tydelig at den er skapt av samme mann som designet Panton-stolen på 1960-tallet. Fortsatt er de begge allsidige og suksessrike, selv over 50 år etter deres introduksjon til markedet.

Publisert 28. okt. 2021 16:17

En gang trengte tripp trapp stolen en nærmere forklaring. I dag er den en selvfølge i et hvert småbarns hjem. Vi vet hva som er det smarte med den, og trenger like lite bruksanvisning til den som vi trenger til en binders eller ostehøvel. – Niklas Hart, BoNytt

Publisert 27. okt. 2021 20:12

Begrepet vekker umiddelbart forventninger og positive assosiasjoner. Enkelhet, funksjonalisme og kvalitet. Men hvilke innsikter kan et mer kritisk blikk på fenomenet bidra med?

Bildet kan inneholde: person, hår, hode, hake, øre.
Publisert 25. okt. 2021 08:54

Hårklypen som originalt stammer fra 2000-tallet har som mange trender fra det tiåret blitt populært igjen. hårklypen eller “hairclaw” som det heter på engelsk har blitt det siste it-tilbehøret, og er å finne overalt. Nesten hvert år er det et nytt hår tilbehør som er det siste nye. I 2020 var det hårbånd og klemmer, og i 2019 var det scrunchies. I 2021, kanskje mye mer populær enn tidligere hår tilbehør, er det hårklypen. Men hvorfor har akkurat denne klemmen blitt så ekstremt populær?

Bildet kan inneholde: briller, lydutstyr, gjøre, dingser, fiolett.
Publisert 11. okt. 2021 22:11
Det slagordet er det første jeg ser når jeg går inn på den offisielle nettsiden til Apple Watch Series 7. 
 
Og det er jo det det ofte dreie seg om i det vestlige samfunn når man tenker tid og klokke - et redskap som skal hjelpe deg til å rekke mer, til å være mer effektiv, til å ikke kaste bort tiden. Den tankegangen har blitt dominerende i alle sammenhenger hvor den vestlige tidsmoralen finner seg til rette.
 
Men er det noe mer i den lille stilrene accessoiren som gjør at ens oppfatning av tid blir annerledes enn før man har tatt den på håndleddet? Det tror jeg nok.
Bildet kan inneholde: bord, møbler, sofa, bilderamme, tre.
Publisert 8. okt. 2021 21:25

"Den moderne arkitekturen gir menneskene frihet til aktivitet, den inneholder en uendelighet av muligheter, den fikserte perspektiviske verden er løst opp. Det betyr ikke at en vender tilbake til det primitive; den nye verden forutsetter en høynet bevissthet, en bevissthet om det firedimensjonale, relative roms virkelighet. Det rommet som ikke lenger er tenkt som renessanserommet, som et vakuum omkring menneskene, men som ustanselig skapes på nytt ved relasjoner mellom energier, en romoppfatning som vil bli almen og som vil innordne menneskene i helheten." (PAGON-utgaven av "Byggekunst" 6/7 s.101)

Publisert 8. okt. 2021 20:59
De siste tiårene, har hastigheten som det utveksles informasjon, kommunikasjon og inspirasjon eksplodert som følge av digitaliseringens inntog i mediene, og i våre liv generelt. Noen vil kanskje påstå at de digitale mediene er selve essensen av livet, mer konkret når det kommer til dagens unge. Higen etter “instant gratification” som de sosiale mediene fører med seg - kan lede til en slags mental-digital rastløshet hos selv den mest pliktoppfyllende unge lovende.
About-image

Denne bloggen

Dette er bloggen til emnet KUN2201/4201 Designkultur: Ti ting. Her skriver studentene om sine selvvalgte gjenstander og hvordan disse kan forstås i et designkulturelt perspektiv.