Daniel Solli

Bildet kan inneholde: produkt, gest, finger, gjøre, tommel.
Publisert 25. nov. 2021 17:48

Medisinene vi omgir oss med har et stort visuelt spenn, men likevel innenfor ganske strenge regler. Hvitt er assosiert med renhet, og dette kommer til uttrykk i den typiske legefrakken som blir brukt. Medisiner som kjøpes uten resept er generelt nøytrale, hvite, med få markeringer. De markeringer som er, er gjerne kun informerende eller praktiske, enten om det er identifiserende trekk eller delestrek for å enklere ta lavere doser. Hvor mye legges inn i designutviklingen av legemidler? 

pille, medisin, medisiner, kake, rapper
Publisert 29. okt. 2021 21:53

Oral levering av helsebringende ingredienser har blitt gjort i årtusener. De siste årene har forfalskninger av medisiner ført til utallige dødsfall, og dette har gitt designet bak medisinen en ny betydning. Nå kan kriminelle organisasjoner kopiere alt; pillen, pillebrettet, og forpakningen. Er det på tide med en ny måte å identifisere falske kopier? 

Bildet kan inneholde: tursko, grå, utendørs sko, sportsklær, gjøre.
Publisert 26. sep. 2021 23:32

Air Jordan og Nike lagde originalt sko for atleter, og i sin nyskapende ånd klarte de samtidig å kickstarte en helt ny kultur. Air Jordan skal være de første sko som for alvor tente en samleinteresse for Sneakers.(1) Her til lands ser man de kanskje helst hos spesielt interesserte, mens mennesker med en helt normal interesse for sko forbinder kanskje merket hovedsakelig med ville videresalgspriser og unge mennesker som sitter i kø i dagevis. I USA har det jevnt siden skoenes debut dukket opp nyhetsartikler som handler om hendelser der unge mennesker har drept for ett av disse parene. Hvordan havnet de her?

About-image

Denne bloggen

Dette er bloggen til emnet KUN2201/4201 Designkultur: Ti ting. Her skriver studentene om sine selvvalgte gjenstander og hvordan disse kan forstås i et designkulturelt perspektiv.