JOUR4690 – Masteroppgave - journalistikk
Beskrivelse av emnet
Kort om emnet
Masteroppgaven er å betrakte som en vitenskapelig undersøkelse av teoretisk eller empirisk art; den representerer et selvstendig forskningsarbeide, utført under veiledning.
Hva lærer du?
Arbeidet med masteroppgaven skal gi forskningskompetanse og innsikt i journalistiske problemstillinger og arbeidsmåter. Masteroppgaven gir studentene øvelse i å utarbeide forskningsprosjekter fra opprinnelig ide til ferdig utarbeidet forskningsrapport i form av masteroppgave. Studiene forbereder studentene til videre ph.d. utdanning.
Opptak og adgangsregulering
Studenter må hvert semester søke og få plass på undervisningen og melde seg til eksamen i Studentweb.
Dersom du ikke allerede har studieplass ved UiO, kan du søke opptak til våre studieprogrammer, eller søke om å bli enkeltemnestudent.
Emnet er for studenter med opptak til Journalistikk (master - to år) (under utfasing).
Undervisning
Veiledning av masteroppgaven er obligatorisk, og kan foregå som individuell veiledning eller som gruppeveiledning. Veileder fordeles i januar/februar. Se retningslinjer for veiledning av masteroppgaver.
Obligatoriske samlinger (2. og 3. semester)
- Andresemestersamling: gjennomgang og utdeling av veiledningskontrakten, arbeid knyttet til progresjon og forventninger knyttet til veiledning.
- Tredjesemestersamlingen: gjennomgang av tema knyttet til strukturering av masteroppgaven, ulike utfordringer i forbindelse med teori, metode og analyse, og hvordan man kan håndtere mulige hindringer i arbeidsprosessen, som for eksempel demotivasjon, stress og skrivesperre.
Dato for samlingene blir annonsert. Det sendes ut invitasjon på e-post i forkant av samlingen.
Det er krav om obligatorisk muntlig presentasjon av masteroppgaven.
Før muntlig vurdering kan gjennomføres, må studenten gjennomføre en obligatorisk aktivitet i form av en masteroppgavepresentasjon. Presentasjonen skal ta utgangspunkt i masteroppgaven, det vil si presentasjon av hovedfunn, presentasjon av case, metodebruk o.l., og har inntil 30 minutters varighet. Den muntlige presentasjonen er åpen for alle og holdes umiddelbart i forkant av muntlig eksaminasjon.
Studenter som startet før høsten 2017 har valgfri muntlig presentasjon av oppgaven.
Eksamen
Eksamenskommisjon består av en intern og en ekstern sensor.
Innlevering av masteroppgaven:
Masteroppgaven er et skriftlig arbeide som leveres mot slutten av siste semester av masterstudiet. Tilleggsmateriale (film e.l.) leveres i tre eksemplarer.
Frist 1. juni / 1. desember for innlevering av den elektroniske oppgaven i DUO og i Inspera (om disse datoene faller i en helg, blir det førstkommende mandag deretter).
Alt om innleveringen og frister.
Muntlig presentasjon
Før muntlig eksaminering kan gjennomføres må den muntlige presentasjonen godkjennes av eksamenskommisjonen. Presentasjonen skal ta utgangspunkt i masteroppgaven, det vil si presentasjon av hovedfunn, presentasjon av case, metodebruk o.l., og har inntil 30 minutters varighet. Den muntlige presentasjonen er offentlig og holdes umiddelbart i forkant av muntlig eksaminasjon. Muntlig presentasjon regnes som obligatorisk aktivitet, og vurderes godkjent / ikke godkjent.
Muntlig eksamen
En muntlig eksaminasjon på inntil 1 time teller justerende i forhold til oppgaven.
Kildebruk og referanser
Ved oppgaveskriving plikter du å gjøre deg kjent med reglene for kildebruk og referanser. Ved brudd på reglene kan du bli mistenkt for fusk/forsøk på fusk. Se eksempel på hvordan du refererer riktig.
Karakterskala
Emnet bruker karakterskala fra A til F, der A er beste karakter og F er stryk. Les mer om karakterskalaen.
Begrunnelse og klage
Evaluering av emnet
Vi gjennomfører fortløpende evaluering av emnet, og med jevne mellomrom ber vi studentene delta i en mer omfattende evaluering.