MEVIT3535 – Fotografi, kultur, samfunn - i et medievitenskaplig perspektiv

Timeplan, pensum og eksamensdato

Kort om emnet

Emnet gir en generell innføring i fotografiets betydning i et kulturelt og samfunnsmessig perspektiv. Fokus rettes mot fotografiets ulike funksjoner, som representasjon og retorikk, som objekt for erfaring, som instrument for disiplin og sosial status og som teknikk og metode innen ulike vitenskaper.

Emnet berører også hvordan fotografiets ulike teknologier, blant annet fra analog til digital, forandrer fotografiet som fenomen.

Innenfor dette feltet kan temaet variere fra semester til semester avhengig av hvem som har ansvaret for undervisningen.

Mulige temavarianter kan være: fotografiets historie, fotojournalistikk, fotografi og kjønn, fotografi og vitenskap, fotografi og remediering, fotografiets teorihistorie. Dette vil bli opplyst nærmere om før emnestart hvert semester.

Hva lærer du?

Emnet gir kjennskap til grunnleggende begreper og problematikker som er relevante for å forstå fotografiets betydning i et kulturelt og samfunnsmessig perspektiv. Det legges vekt på at kandidaten skal kunne diskutere fotografiet som et kompleks fenomen som kan ha ulike funksjoner blant annet avhengig av teknologi, genrer og bruksområder.

Kandidaten skal kunne analysere og diskutere konkrete fotografier og kunne utveksle og debattere synspunkter og erfaringer som er av kulturell og samfunnsmessig betydning.

Opptak til emnet

Studenter må hvert semester søke og få plass på undervisningen og melde seg til eksamen i Studentweb.

Dersom du ikke allerede har studieplass ved UiO, kan du søke opptak til våre studieprogrammer, eller søke om å bli enkeltemnestudent.

Overlappende emner

Undervisning

Emnet undervises i form av forelesninger og seminarundervisning. Dette er organisert som blokkundervisning på fire timer. Undervisningen vil veksle mellom forelesninger og aktiviteter i løpet av disse fire timene.

Obligatorisk aktivitet: 

Godkjent pensumliste for konkretisert verkpensum.

Eksamen

Tredagers hjemmeeksamen.

Man må ha godkjent pensumliste for konkretisert verkpensum for å kunne ta eksamen.

Hjelpemidler til eksamen

Ingen hjelpemidler er tillatt.

Eksamensspråk

Du kan besvare eksamen på norsk, svensk, dansk eller engelsk. Søknad om engelsk oppgavetekst sender du til kontaktpunktet for emnet.

Karakterskala

Emnet bruker karakterskala fra A til F, der A er beste karakter og F er stryk. Les mer om karakterskalaen.

Mer om eksamen ved UiO

Andre veiledninger og ressurser finner du på fellessiden om eksamen ved UiO.

Sist hentet fra Felles Studentsystem (FS) 29. mars 2024 06:22:05

Fakta om emnet

Nivå
Bachelor
Studiepoeng
10
Undervisning
Vår
Eksamen
Vår
Undervisningsspråk
Norsk