Jobb og videre studier

Du har gode jobbmuligheter etter et bachelorstudium i Matematikk med informatikk.

Jobb

Hvilke arbeidsområder som er mest aktuelle avhenger av hvilken fordypning du har valgt. Noen muligheter er ingeniør- og teknologibedrifter, oljeindustri, mediebedrifter, forvaltning, undervisning, kartlegging, miljøovervåkning, mobilkommunikasjon, multimedieanvendelse, forsikring, bank og finans, IT, energi, bioteknologi, medisinsk forskning, legemiddelindustri og sykehus.

Videre studier

Med en mastergrad får du enda flere yrkesmuligheter, blant annet innen høgskole, universitet og forskningsinstitutter, og du vil uansett valg av yrke kunne regne med å få mer interessante arbeidsoppgaver. 

Hvilke masterprogrammer som er aktuelle kan avhenge av hvilken studieretning du har i bachelorgraden og hvilke valgfrie emner og/eller fordypningsemner du velger.

Spør oss gjerne til råds angående valg av studieretning som passer best for det du har lyst til å studere videre. Du kan finne mer informasjon om dette på sidene om "Jobb og videre studier" under hver av de syv studieretningene.

Tidligere studenter i jobb
 • Solveig sitter ved sitt skrivebord på hjemmekontoret, med kaffeekopp, to skjermer og en blomst Jakter på koronasmitte i mobildata

  Statistikeren Solveig Engebretsen er en av de usynlige heltene som arbeider med å bremse koronaepidemien.

  – Det er veldig motiverende å jobbe med noe som har så direkte nytte for samfunnet, sier Solveig, som er forsker ved Norsk Regnesentral, og nå samarbeider med Folkehelseinstituttet.

 • Bilde av Vegard foran en tavle. Dobbelekspnering av en MR-scan av en hjerne, samt av Vegard i langrennssporet. Hjerneforsker på langrennsski 

  For Vegard Vinje er det to ting som gjelder: hjerneforskning og langrennsski. Med en mastergrad i mekanikk er dette ingen sak å kombinere i hverdagen, til tross for at han gjerne går to timer på ski hver dag.

 • Bilde av smilende Camilla Lingjærde på et grønt Blindern campus Statistikeren Camilla knuser kreft med tall

  Rett før hun var ferdig med mastergraden i biostatistikk fikk Camilla elitestipend fra Aker. Nå skal hun ta doktorgraden ved Cambridge, hvor hun skal bekjempe kreft med statistikk.

Mer ...

Fra studier til jobb

Karrieresenteret bistår deg underveis i studietiden med:

 • Kompetansekartlegging og karriereveiledning
 • CV, søknad og jobbintervjuet

Din karriere – fra studier til jobb

 
Publisert 22. feb. 2016 13:32 - Sist endret 1. des. 2021 14:07