Kommunikasjonsrådgiver

Elena jobber som kommunikasjonsrådgiver MSL.

Elena Gonder

Foto: Hung Pham, MSL

Hvordan fikk du din nåværende jobb?

Det var en medstudent på min gruppe på Prosjektforum som tipset meg om at MSL trengte en intern. Hun trodde at jeg kunne passe til stillingen og anbefalte meg å søke. Det var først en deltidsstilling ved siden av mitt siste år på OLA og jeg fikk full stilling etter endt master.

Hva tror du var de viktigste faktorene for at nettopp du fikk jobben?

Det er nok en god kombinasjon av interesser, personlighet og tidligere erfaring. Jeg har alltid vært veldig opptatt av samfunnstrender, nyheter, tekst og språk.

Fra studietiden hadde jeg en del erfaring med sosiale medier og grafisk arbeid, hvor jeg blant annet var layoutansvarlig i studentmagasinet Socius i mange år.

På intervjuet tok jeg med meg et eksemplar og vi hadde en fin diskusjon om tekstene i bladet og kommunikasjonsfaget. I tillegg har jeg lært meg fransk etter flere opphold i Frankrike, som jeg tror telte positivt.

Hva er dine hovedarbeidsoppgaver?

Jobben i MSL er utrolig variert og arbeidsoppgavene mine strekker seg fra å skrive korte postetekster til sosiale medier til langsiktig strategisk rådgivning.

Den ene uken oversetter jeg kampanjer til norsk, den andre uken er jeg prosjektleder på en filminnspilling. I koronatiden har jeg drevet mye med krisehåndtering og global mediedekning, med både Sky News og NBC på tråden.

MSL er en del av Publicis som er et av verdens største kommunikasjonsnettverk. Vi er rundt 80 000 ansatte over hele verden, og det er fint å kunne koble på det globale nettverket vårt når det trengs.

Hva jobber du med akkurat nå?

Det viktigste jeg har lært i denne jobben er at det ikke finnes noen typisk arbeidsdag. Her om dagen hadde jeg en plan hvor jeg blant annet skulle ringe noen journalister, levere en sosiale medier-rapport og skrive en artikkel. Så ble vi enige om at vi måtte ha ut en fransk pressemelding, i forbindelse med en viktig konferanse i Paris. Da er det bare å hive seg rundt for å produsere denne på fransk – for så å kunne gjøre det jeg egentlig skulle gjøre.

Hvordan bruker du utdanningen i jobben din?

Jeg mener at den generelle samfunnsforståelsen min økte etter å ha gått OLA. Det er gull verdt i jobben min.

PR-faget handler om påvirkning og maktstrukturer som er sentrale temaer på OLA.

Større strategiprosesser innebærer stort sett implementering av noe nye nytt. Da er det fint å ha dyptgående kunnskap om organisasjonsendring og årsaker til motstand mot endring. I tillegg tar jeg med meg evnen til å være kildekritisk, strukturert og analytisk.

Hva er ditt beste tips til studenter som ønsker å bli attraktive på arbeidsmarkedet?

Engasjer deg i noe du liker ved siden av studiene. Og lær fremmedspråk!

Publisert 19. jan. 2021 13:16