Førstegangsoppsett av Educloud Research

Du må logge inn med  ID-porten tor å gjøre oppsettet. Hvis du ikke kan bruke ID-porten, kontakt oss på ec-contact@uio.no

Steg 1a: Registrer et nytt prosjekt (for administratorer)

Før du kan bruke Educloud, trenger du å sette opp et prosjekt.

Foreløpig er det kun mulig å søke om prosjekt hvis man har norsk ID-nummer.

1. Gå til research.educloud.no/register
  2. Velg Request a new project
  3. Logg inn via ID-porten
  4. Fyll ut skjemaet. Skjemaet er foreløpig kun tilgjengelig på norsk. Ta kontakt med kundeservice for videre hjelp.

Skjemaet signeres via Posten Signering når det er ferdig besvart.
Vi vurderer søknaden din og oppretter prosjekt. Når alt er på plass vil du motta en e-post med informasjon om hvordan å komme i gang.

Steg 1b: Søk om medlemskap i prosjekt (for alle andre)

Følgende steg gjelder kun for de som ønsker å bli med i et eksisterende prosjekt.

1. Gå til research.educloud.no.
  2. Klikk på Get started with Educloud.
  3. Under Apply for access to a project, klikk på Log in (ID-porten).Bildet kan inneholde: rektangel, gjøre, parallell, skjermdump, magenta.
  4. Logg inn med din foretrukne metode.
  5. Under Academic or Student klikk på Log in with Feide.Bildet kan inneholde: rektangel, gjøre, skjermdump, parallell, nummer.
  6. Klikk på den kontoen du ønsker å logge inn med - de fleste brukere har bare en valgmulighet.
  7. Skriv inn Feide brukernavn og passord -  normalt det samme som du bruker ved din institusjon.
  8. Klikk på Log in.
    • Første gang du logger inn må du godkjenne at Feide sender informasjon om deg til Educloud Research. Les informasjonen som blir sendt og klik Continue.
  9. Dine detaljer fylles inn automatisk. Les gjennom detaljene og klikk Next.
  10. Skriv inn Project code for ditt prosjekt (Eksempel: ec12).
  11. Klikk Submit application.

Etter at du har sendt inn medlemskapssøknad må en administrator for prosjektet godkjenne søknaden din før du får tilgang til det.

Steg 2: Endre passordet ditt

1. Gå til research.educloud.no/login
  2. Velg Glemt passord?
  3. Logg inn med ID-porten
  4. Fyll inn feltene for å lage et nytt passord. Unngå spesialtegn.

Steg 3: Sett opp tofaktorautentisering

Du må ha tofaktorautentisering i Educloud klart før du kan logge inn.

Aller først trenger du en autentiseringsapp på mobilen som genererer engangskoder. Det finnes mange, men vi anbefaler Google Authenticator.

For å få tilgang til å generere engangskoder til bruk i Educloud Research-innlogging må du sette opp en forbindelse mellom autentiseringsappen og Educloud Research. Dette gjøres ved å scanne en QR-kode som du får fra sistnevnte.

1. Logg inn på research.educloud.no via PC eller nettbrett.
  2. Klikk Sign in. Bruk ditt Educloud-brukernavn og -passord.
  3. Velg Need a new one-time code?
  4. Logg inn via ID-porten
  5. Velg Generate new QR-codeBildet kan inneholde: rektangel, gjøre, parallell, skjermdump.
  6. Åpne autentiseringsappen på mobilen din.
    • Hvis du ikke har gjort dette før, klikk Get started
    • Hvis du har brukt autentiseringsappen før, klikk på pluss-ikonet nederst til høyre for å legge til en ny forbindelse/tofaktorkode.
  7. Velg Skann en QR-kode. Mobilkameraet ditt vil da åpnes opp.
  8. Skann QR-koden du har oppe på PC/nettbrett.
    • Nå vil tofaktorkoden for Educloud Research legges til nederst i lista i autentiseringsappen (ikke nødvendigvis med akkurat det navnet)
    • Autentiseringsappen genererer ny engangskode for hvert 30. sekund

Steg 4: Logg inn i Educloud med VMWare Horizon

Hvis du bruker en UiO-maskin kan du installere VMWare Horizon Client fra Software Center. Ellers kan du laste ned og installere fra VMware sin nedlastingsside.

1. Åpne VMWare Horizon Client på maskina di.
  2. Første gang du bruker VMWare Horizon-klienten for Educloud må du først kople deg til UiO sin server. Klikk på Add server

"Add server" in VMWare Horizon

3. Fyll inn view.educloud.no i tekstfeltet som dukker opp, og klikk Connect.

Textbox in VMWare where you are asked for "Name of Connection Server"

4. Du vil bli spurt om å fylle inn brukernavn og engangskode. Deretter klikk Login.

Textbox where you have to enter your username and your one-time-code

5. Fyll inn passord.
  6. Du har nå vellykket lagt til Educloud-serveren i VMWare Horizon og vil få opp de tilgjengelige maskinene/skrivebordene. Bildet kan inneholde: blå, rektangel, operativsystem, skjermdump, gjøre.
  7. Dobbeltklikk på maskinen du vil kople til.
  8. Nå vil skjermen bli svart i noen sekunder imens tilkoplingen settes opp.

Search the user manual
Contact support

Call us

Opening hours are weekdays from 08:30 to 17:00 and Saturdays from 10:00 to 15:00.

Phone number: 22 84 00 04

Register case

Your request can be sent to it-support@uio.no.

Send email

Book a Zoom meeting

Students and employees can book a Zoom meeting with UiO Helpdesk. Available hours are Tuesday to Thursday between 11:00 and 13:00.

Book a video call

Chat with us

Our chat is open every weekday between 09:00 and 16:00.

Start chat
Publisert 6. mai 2022 13:02 - Sist endret 29. juni 2022 14:05