LING3090 – Bacheloroppgave i lingvistikk

Timeplan, pensum og eksamensdato

Kort om emnet

Dette emnet gir øvelse i forskningsorientert oppgaveskriving. Det konkrete sluttresultatet er en BA-oppgave på cirka 10 sider. Opplegget tar utgangspunkt i et overordnet forskningstema som er bestemt på forhånd (se lenke til semestersiden øverst på denne siden). Det konkrete temaet for den individuelle oppgaven hver enkelt BA-student skal skrive, avgjøres i samråd med faglærer i begynnelsen av semesteret. Du vil få veiledning om selve temaet, om forskningsprosessen, aktuell faglitteratur og om det å skrive oppgave. Emnet for BA-oppgaven skal godkjennes av faglærer.

Hva lærer du?

På dette emnet lærer du å utføre et selvstendig forskningsprosjekt hvor du bruker begreper, forskningsmetoder og teorier du har blitt presentert for i løpet av studieprogrammet i lingvistikk. Du lærer også å velge og avgrense et tema, og å behandle dette temaet innenfor rammene av en akademisk framstilling. Du lærer å formulere forskningsspørsmål og hypoteser, og hvordan disse kan testes empirisk. Videre lærer du å finne fram til relevant litteratur, og beherske korrekt bruk av kilder, referanser og sitering.

Endelig karakter viser i hvilken grad studenten har oppnådd læringsutbyttet for emnet.

Opptak til emnet

Studenter må hvert semester søke og få plass på undervisningen og melde seg til eksamen i Studentweb.

Dersom du ikke allerede har studieplass ved UiO, kan du søke opptak til våre studieprogrammer.

Dette emnet tilbys kun til studenter med gyldig studierett på bachelorprogrammet i lingvistikk.

Undervisning

Dette emnet har 14 dobbelttimer med studentorientert, forskningsbasert undervisning. I timene tar vi opp lingvistisk forskningsmetode (f.eks. korpusstudier) og det å skrive en vitenskapelig tekst. Det blir valgt et overordnet forskningstema for emnet, som bestemmes av faglærer og skal være bredt nok til å gi rom for ulike tilnærminger i tråd med studentenes individuelle forskningsinteresser. Vi starter med å diskutere mulige forskningsspørsmål for oppgaven til hver enkelt student og egnede metoder for å undersøke disse spørsmålene. Veiledning blir gitt i form av diskusjon og tilbakemeldinger fra faglærer og medstudenter i timene.

I en typisk dobbelttime vil studentene legge fram ulike stadier av sine forskningsprosjekter (f.eks. forskningsspørsmål, datainnsamling, presentasjon av resultater) og få detaljert tilbakemelding og veiledning fra faglærer, med mulighet for umiddelbar diskusjon og innspill fra medstudentene.

Dersom du har gjennomført og fått godkjent obligatorisk undervisning, har du ikke krav på ny undervisning. Dersom du har fått undervisningsopptak til emnet, men ikke har gjennomført eller fått godkjent obligatorisk undervisning, har du rett til ny undervisning når det er ledig kapasitet.

Eksamen

Semesteroppgave: ca. 23.000 tegn uten mellomrom (10 sider).

En semesteroppgave eller tilsvarende som er bestått, kan ikke leveres på nytt i bearbeidet form.

Dersom du trekker deg fra eksamen etter fristen bruker du et eksamensforsøk.

Eksamensspråk

Du kan besvare eksamen på norsk, svensk, dansk eller engelsk.

Karakterskala

Emnet bruker karakterskala fra A til F, der A er beste karakter og F er stryk. Les mer om karakterskalaen.

Mer om eksamen ved UiO

Andre veiledninger og ressurser finner du på fellessiden om eksamen ved UiO.

Sist hentet fra Felles Studentsystem (FS) 17. mai 2024 03:44:19

Fakta om emnet

Nivå
Bachelor
Studiepoeng
10
Undervisning
Vår og høst
Eksamen
Vår og høst
Undervisningsspråk
  • Engelsk
  • Norsk