AeroPress

Valget for tema på nummer to i rekken av blogginnlegg falt på noe jeg bruker minst en gang hver dag, veldig ofte flere. Nemlig min alltid så pålitelige AeroPress som sikrer meg en god kopp kaffe hver morgen. Jeg ble introdusert for den for noen år siden av ei jeg bodde med, og da jeg etter hvert flyttet for meg selv og ble så glad i (og avhengig av) kaffe at jeg måtte investere i en egen kaffebrygger bestemte jeg meg for å prøve ut en slik selv. Og jeg har aldri sett meg tilbake.

Bildet kan inneholde: kjøkkenredskap, krydder, ristere av salt og pepper, hånd.

Jeg opplever ofte å se andre bruke AeroPress og har også blitt fortalt at selv profesjonelle kaffebryggere sverger til den. I anledning denne oppgaven synes jeg det er interessant å se hvorfor denne måten å lage kaffe på har blitt populært. Hvorfor valgte jeg å kjøpe akkurat denne typen kaffebrygger for to år siden, og aldri vurdert å kjøpe noe annet?

På det store internettet finner man utallige guider og filmer som viser deg hvordan du kan lage den aller beste kaffen ved å bruke AeroPress. Det finnes til og med verdensmesterskap i AeroPress-kaffebrygging. Og er ligger vel også noe av svaret i hvorfor den er så godt likt. Man har nemlig god kontroll på bryggingen, og store muligheter til å leke deg med forskjellige kaffetyper når du har begynt og fått teken på de elementære teknikkene. En AeroPress er ukomplisert, den har få deler (kun tre hoveddeler) og enhver person klarer enkelt å forstå konseptet. Det tar også en god del kortere tid å brygge kaffe med den enn for eksempel en presskanne, både når det kommer til selve bryggingen og rengjøringen etterpå. Det tar bare rundt ett minutt å lage en kopp herlig kaffe, og et par sekunder å rengjøre en Aeropress, i forhold til en presskanne som ofte må stå i rundt fem minutter og som er litt mer tidkrevende å rengjøre.

I tillegg er den svært holdbar, og i et bærekraftperspektiv er AeroPress et godt valg. Den er laget av polypropylen, noe som gjør den uknuselig i forhold til sine konkurrenter. Hvis noen deler skulle bli ødelagt eller slitt ut har man også mulighet til å kjøpe inn ekstradeler for å bytte dem ut. Om man ønsker å bytte ut papirfiltrene med noe som kan brukes om og om igjen, finnes det et filter i tynt stål en kan benytte.

Publisert 3. mars 2020 13:15 - Sist endret 3. mars 2020 13:17

Hei! må bytte en del i AeroPressen min! lurte på hvor du får kjøpt det? 

Hilsen Shake

Shake Karapetyan - 7. des. 2020 10:36
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere

About-image

Denne bloggen

Dette er bloggen til emnet KUN2201/4201 Designkultur: Ti ting. Her skriver studentene om sine selvvalgte gjenstander og hvordan disse kan forstås i et designkulturelt perspektiv.