Sverre Johan Dahl

Birdy Floor, lampe, belysning
Publisert 21. apr. 2020 09:20

Den observante følger vil ha observert at lampen igjen har vokst. Birdy produseres i dag både som vegglampe, bordlampe og - som her - som gulvlampe. Både helt oppe ved lampeskjermen og i overgangen mellom stangen fra gulvet og armen som holder skjermen er det ledd som gir muligheter for å dreie elementene i forhold til hverandre i alle tre roterende frihetsgrader. Den lange armen gir i tillegg svært gode muligheter for å rette lyset dit man trenger det, for eksempel hvis man skal lese. Den tunge foten mot gulvet sørger for at lampen står støtt når man stiller på den.

Som tidligere nevnt er denne lampen en kopi av en original som ble designet midt på 50-tallet og satt i produksjon igjen av Northern.no i 2013. 

Hvorfor?

Lampe, belysning, lys, Birdy Table
Publisert 23. mars 2020 22:46

De som har fulgt med siden starten vil huske at jeg har skrevet om lyset. Denne gang litt mer om lysets tre typer: naturlig, kunstig og oversanselig lys.

Lampe, belysning, lys
Publisert 21. feb. 2020 10:17

Denne lampen ble opprinnelig designet, produsert og solgt på begynnelsen av 50-tallet. Seksti år senere ble den igjen tilbudt på markedet og ble godt mottatt. Hvorfor skjer dette? Er det ide-resirkulering, plagiat, nostalgi, retro, pastisj, vintage eller hva? Dette er blant de fenomener jeg vil forsøke å finne ut av.

Oljemaleri, himmel, sollys, havn, vannvei
Publisert 5. feb. 2020 22:29

I det store rommet, til venstre da jeg kom inn, hang det. Det var stort. Nesten like høyt som meg og over to meter bredt. Midt i rommet var det benk til å sitte på. Jeg satt meg rett overfor bildet. Og ut av veggen flommet lyset, som om noen hadde hengt opp sola.

About-image

Denne bloggen

Dette er bloggen til emnet KUN2201/4201 Designkultur: Ti ting. Her skriver studentene om sine selvvalgte gjenstander og hvordan disse kan forstås i et designkulturelt perspektiv.