Espen Heggertveit

Bildet kan inneholde: massasjestol, stol, recliner, møbler, produkt.
Publisert 20. apr. 2020 21:30

Lansert i 1971; Norges kanskje største møbelsuksess gjennom tidene, Stressless varemerket, har neste år vært 50 år på markedet, og er fortsatt produsenten Ekornes største produktmerke. Kun IKEA produserer mer møbler i Norden, og med en eksportandel på 94,9%, kan en spekulerer i om ikke varemkerket Stressless® er nordmannens fremste eksempel på å bringe sin design ut i verden. 

Bildet kan inneholde: stol, møbler, stillbildefotografering, design, tre.
Publisert 24. mars 2020 11:46

I sin serie med justerbare spisestuestoler, ønsker Ekornes å føre komforten fra sitt velkjente Stressless varemerke fra salongen til spisebordet.

Bildet kan inneholde: stol, møbler, beige, design.
Publisert 2. mars 2020 21:18

Helt siden japanerne åpnet sine grenser i 1854, har solens rike hatt stor innflytelse på  vestens kunstnere, designere, senere arkitekter. Men, så var det denne stolen. 

Bildet kan inneholde: stol, koboltblå, møbler, elektrisk blå, design.
Publisert 11. feb. 2020 12:06

Få oppgaver designeren utsettes for er like utstudert som stolen, og hvilket prima eksempel på en designers fovrmgivningsevne. Stolen krever ergonomi og konstruksjon i skjønn forening med materialitet, gjerne rasjonalitet, i et utrykk noen ønsker å omgi seg med. De nevnte kriteria settes også gjerne for arkitektens bygning, men hva så når arkitekten, ute etter å skape et Gesamtkunstwerk, selv påtar seg å designe stolen - designerens kardinaloppgave. Med utgangspunkt i et sittemøbel og eget virke som arkitekt (samt en nylig erfaring med å innta et måltid fra Carina, en recliner, spisestuestol med justerbar rygg), ønsker jeg å utforske forholdet smak og behag i sittende stilling når arkitekten selv får virke som designer.

About-image

Denne bloggen

Dette er bloggen til emnet KUN2201/4201 Designkultur: Ti ting. Her skriver studentene om sine selvvalgte gjenstander og hvordan disse kan forstås i et designkulturelt perspektiv.