Synne Skrattegård

Bildet kan inneholde: gulv, møbler, rom, gulv, tile.
Publisert 21. apr. 2020 12:23

I forrige blogginnlegg skrev jeg oppsummerende om Sven Ivar Dysthe sitt gjennombrudd med 1001-serien, samt hans vei til å bli en av norges mest anerkjente møbelsnekkere. Jeg skal nå forklare i dybden hvordan 1001 AF er konstruert og dens videreutvikling, samt kort om skandinavisk filosofi, som jeg skal knytte objektet opp mot i semesteroppgaven.

Bildet kan inneholde: møbler, stol, armlene, autodel.
Publisert 24. mars 2020 13:48

Jeg har valgt å endre objekt til Svein Ivar Dysthe sin 1001 AF Armchair, en stol fra Dysthe sin debutkolleksjon 1001. Et norsk designprodukt som slo igjennom internasjonalt i 1960 da Dokka Møbler presenterte kolleksjonen på den internasjonale møbelmessen i Köln. Jeg valgte å endre til denne stolen på grunn av fascinasjonen for norsk historie og design, og som en hyllest til Svein Ivar Dysthe som gikk bort tidlig i mars i år.

Bildet kan inneholde: mote modell, mote, moteshow, runway, klær.
Publisert 11. feb. 2020 13:40

Høsten 2013 arrangeres den årlige moteuka i Paris, og motekritikerenes øyne er rettet mot nye tekstiler, komposisjoner og designere som skal prege neste års utstillingsvinduer. Midt mellom vakre modeller og kommersielle ideer er det en kolleksjon som står frem i mengden. Klesdesigner Iris Van Herpen sender en modell ned catwalken i verdens første 3D printede kjole, for sin Spring Couture kolleksjon ‘’Voltage’’. 

 

About-image

Denne bloggen

Dette er bloggen til emnet KUN2201/4201 Designkultur: Ti ting. Her skriver studentene om sine selvvalgte gjenstander og hvordan disse kan forstås i et designkulturelt perspektiv.