Tiril Erdal

Bildet kan inneholde: glass, målt glass.
Publisert 21. apr. 2020 05:53

Som nevnt i forrige tekst, var Arts & Crafts bevegelsen en idealistisk bevegelse som var opptatt av gode arbeidskår og kvalitetsdesign. De arbeidet for å motvirke den stadig økende distanseringen mellom arbeiderne og deres produkter.

Bildet kan inneholde: møbler, stol, utendørsmøbler.
Publisert 24. mars 2020 13:58

Arts & Crafts bevegelsen var en idealistisk bevegelse som hadde helhetlig kvalitetsdesign, tradisjonshåndverk og gode arbeidskår i fokus. Bevegelsen oppstod som en reaksjon mot den stadig økende og lite bærekraftige masseproduksjon i samtiden. Tradisjonelt håndverk fra 1860-tallet og fremover, og særlig gjenstander som Sussex-stolen hadde en stor innflytelse på Arts and Crafts bevegelsen som startet på 1880-tallet.

Bildet kan inneholde: møbler, utendørsmøbler.
Publisert 3. mars 2020 11:12

Med stolen som Charles Rennie Mackintosh designet for Hill House i 1903, beveget han seg inn i et radikalt nytt formspråk. Dette er det tidligste eksempelet på en helt ny stil som var verken organisk, impulsiv eller hadde lette former. Her har vi en mer stiv og kalkulert form. Samtidig er det en eleganse i dens slanke form og hullene som gir den en letthet.

Bildet kan inneholde: tekst, design, illustrasjon, rom.
Publisert 11. feb. 2020 03:03

Vi ser hvitmalte møbler som strekker seg oppover i slanke vertikale linjer, prikker av røde roser og et piano dekorert med organiske former. Charles Rennie Mackintosh tegnet et delikat interiør med stilinspirasjon fra Art Nouveau og japanske interiør, men også med sin egne karakteristiske stil.

About-image

Denne bloggen

Dette er bloggen til emnet KUN2201/4201 Designkultur: Ti ting. Her skriver studentene om sine selvvalgte gjenstander og hvordan disse kan forstås i et designkulturelt perspektiv.