Michelle Heggeland

  

 

 

Bildet kan inneholde: blomsterpotte, vase, blomst, kunstig blomst, potteplante.
Publisert 20. apr. 2020 12:48

Historien om Kähler begynner i 1839 da pottemakeren Herman J. Kähler fra Holstein åpnet et lite keramikkverksted ved Kindhestegade i Næstved. Det er imidlertid først da hans sønn Herman A. Kähler overtok verkstedet i 1875 at det keramiske eventyret virkelig begynner

Med produksjonen av internasjonal kunstkeramikk ble grunnlaget lagt for en av keramikkhistoriens største danske suksesser. Med kunstnerisk erfaring formidlet fra generasjon til generasjon og stor innsikt i leirens mangfoldige formpotensial, har Kähler nå i 180 år gitt navnet til det ultimative innen dansk kunstkeramikk.

Siden etableringen i 1839 har Kähler blitt presentert på utstillinger og museer over hele verden, og visjonen er å gjenskape Kähler som et internasjonalt anerkjent keramikkfirma med en sterk kunstnerisk arv.

Bildet kan inneholde: fottøy, joggesko, hvit, sko, plimsollsko.
Publisert 24. mars 2020 09:44

 

Converse startet i 1908 som et gummiskofirma som spesialiserte seg på galoshes (gummibaserte sko). Selskapet ble kalt 'Converse Rubber Shoe Company', opprettet av Marquis Mills. Like etter tilpasset de seg og begynte å bruke gummien til å lage joggesko, som vi alle har blitt kjent med og elsker. Imidlertid var deres første farge en naturlig brun Converse høy topp med en svart såle, som i dag ikke ville være en utsalg i det hele tatt. 

Bildet kan inneholde: mennesker, standing, mote, fottøy, yttertøy.
Publisert 3. mars 2020 10:48

Merke ble grunnlagt av amerikaneren Henry Lee Norris i Skottland i 1856. Henry Lee Norris, som havnet på skotsk jord, grunnla det nord-britiske gummiselskapet, senere kjent som Hunter. Der produserte han støvler og andre industrielle gjenstander, ved å bruke den nylig patenterte og innovative vulkaniseringsprosessen for å lage holdbare gummiprodukter. 

Bildet kan inneholde: klær, frakk, frakk, ytterfrakk, mote.
Publisert 10. feb. 2020 20:40

Vi kjenner denne kåpen for sin klassiske og stilrike design, vi har sett den blant kongelige og velkjente personer. Men den var egentlig aldri ment for å bli et stil ikon. Den opprinnelige Burberry trench coat  ble designet i 1912 av Thomas Burberry for å holde offiserer beskyttet mot regn og vind. Navnet stammer fra skyttergravene der militært personell var stasjonert i første verdenskrig.  

About-image

Denne bloggen

Dette er bloggen til emnet KUN2201/4201 Designkultur: Ti ting. Her skriver studentene om sine selvvalgte gjenstander og hvordan disse kan forstås i et designkulturelt perspektiv.