JAP2502 – Religion i Japan
Timeplan, pensum og eksamensdato
Velg semester
Kort om emnet
Emnet tar for seg én av de største religiøse og intellektuelle tradisjonene i Japan, enten buddhisme, shinto eller konfutsianisme, og gir en generell innføring i denne tradisjonens utvikling frem til i dag. Vi skal se nærmere på tradisjonens sentrale ideer, praksis og samfunnsrolle i forskjellige historiske perioder, med mest vekt på situasjonen i det moderne Japan.
Hva lærer du?
Etter å ha fullført emnet vil du:
- ha fått innsikt i den historiske utviklingen av en ledende religiøs eller intellektuell tradisjon i Japan
- være i stand til å skrive en oppgave om et aspekt av tradisjonen som behandles i undervisningen
Opptak og adgangsregulering
Studenter må hvert semester søke og få plass på undervisningen og melde seg til eksamen i Studentweb.
Dersom du ikke allerede har studieplass ved UiO, kan du søke opptak til våre studieprogrammer, eller søke om å bli enkeltemnestudent.
Forkunnskaper
Anbefalte forkunnskaper
Emnet forutsetter kunnskap om de store linjene i Japans historie. Les gjerne en innføring i Japans historie, f.eks. Arne Kalland (2005): "Japans historie", Cappelen.
Overlappende emner
10 studiepoeng overlapp mot JAP1502 – Religion og filosofi i Japan (nedlagt)
Undervisning
Våren 2021: Undervisningen vil følge retningslinjene for smittevern som følge av Covid-19.
Det vil fremkomme av detaljert undervisningsplan på semestersiden hvilke av undervisningsaktivitetene som eventuelt tilbys digitalt.
Kravet om obligatorisk oppmøte bortfaller våren 2021, men vi anbefaler sterkt at du følger all undervisningen.
Undervisningen utgjør 1 dobbelttime forelesning/seminar per uke over 12 uker. Studentenes skriveprosess utgjør en vesentlig del av undervisningsopplegget.
Obligatorisk aktivitet
- Deltagelse i en gruppepresentasjon en av gangene
- Disposisjon og førsteutkast av semesteroppgaven
- Kommentar på andres førsteutkast
Disposisjon, førsteutkast og kommentar skal leveres innen gitte frister i Canvas.
Godkjent oppmøte og gruppepresentasjon er gyldig de to neste gangene emnet blir gitt. Godkjent disposisjon, førsteutkast og kommentar er gyldig i ett semester. All obligatorisk aktivitet må være godkjent for at du skal kunne gå opp til eksamen. Du er selv ansvarlig for å holde oversikt over eventuelt fravær, og å sjekke at du har fått alt godkjent. Slik søker du om gyldig fravær på obligatorisk aktivitet/obligatorisk oppmøte.
Adgang til undervisning
Dersom du har gjennomført og fått godkjent obligatorisk undervisning, har du ikke krav på ny undervisning. Dersom du har fått undervisningsopptak til emnet, men ikke har gjennomført eller fått godkjent obligatorisk undervisning, har du rett til ny undervisning når det er ledig kapasitet.
Eksamen
Eksamen består av en semesteroppgave på ca. 10 sider (á 2300 tegn per side uten mellomrom). Referanselisten og forsiden teller ikke med på sidetallet. Bruk skrifttype Times New Roman og ha linjeavstand 1.5.
All obligatorisk aktivitet må være godkjent for at du skal kunne gå opp til eksamen. Se mer om dette under Undervisning.
Innlevering i Inspera
Du leverer din besvarelse i eksamenssystemet Inspera. Les om hvordan du skal levere.
Kildebruk og referanser
Ved oppgaveskriving plikter du å gjøre deg kjent med reglene for kildebruk og referanser. Ved brudd på reglene kan du bli mistenkt for fusk/forsøk på fusk. Se eksempel på hvordan du refererer riktig.
Eksamensspråk
Du kan besvare eksamen på norsk, svensk, dansk eller engelsk. Søknad om engelsk oppgavetekst sender du til kontaktpunktet for emnet.
Karakterskala
Emnet bruker karakterskala fra A til F, der A er beste karakter og F er stryk. Les mer om karakterskalaen.
Begrunnelse og klage
Adgang til ny eller utsatt eksamen
Tilrettelagt eksamen
Søknadskjema, krav og frist for tilrettelagt eksamen.
Evaluering av emnet
Vi gjennomfører fortløpende evaluering av emnet, og med jevne mellomrom ber vi studentene delta i en mer omfattende evaluering.