FRA2101 – Språk i kontrast: fransk-norsk
Timeplan, pensum og eksamensdato
Velg semester
Kort om emnet
Emnet lærer studentene å arbeide med et elektronisk korpus av franske tekster oversatt til norsk og norske tekster oversatt til fransk. Denne tekstsamlingen, som inngår i et større korpus franskseksjonen har etablert i samarbeid med tysk og engelsk, utvides stadig og gir anledning til en rekke interessante sammenliknende analyser av fransk og norsk innen for eksempel syntaks og semantikk.
Hva lærer du?
Emnet har både et teoretisk og et praktisk siktemål. Studentene skal ha kjennskap til likheter og særlig forskjeller mellom fransk og norsk, og kunne uttrykke seg på fransk på et nivå som forventes av et videregående emne på BA-nivå.
Opptak og adgangsregulering
Studenter må hvert semester søke og få plass på undervisningen og melde seg til eksamen i Studentweb.
Dersom du ikke allerede har studieplass ved UiO, kan du søke opptak til våre studieprogrammer, eller søke om å bli enkeltemnestudent.
Forkunnskaper
Obligatoriske forkunnskaper
FRA1100 / FRA1110 – Fransk grammatikk 1 eller tilsvarende kunnskaper.
Anbefalte forkunnskaper
FRA1101 – Fransk grammatikk 2 og FRA1102 – Fransk språkbruk 2 (nedlagt) eller tilsvarende kunnskaper.
Overlappende emner
10 studiepoeng overlapp mot FRA4114 – Språk i kontrast: fransk-norsk
Emnet kan overlappe med nedlagte emner og gamle studieenheter av typen semesteremne, grunnfag og mellomfag. Studenten må selv påse at innholdet i emnet ikke overlapper med studieenheter det tidligere er oppnådd studiepoeng for. Ta evt kontakt med instituttet ved spørsmål.
Undervisning
Undervisningen blir gitt som 1 time forelesing og 1 time seminar i 14 uker. Studentene skal i løpet av kurset levere inn en obligatorisk oppgave skrevet på fransk, som må godkjennes av faglærer før fremstilling til eksamen. Godkjent undervisningsaktivitet er gyldig i inneværende og de to neste semestrene emnet blir gitt.
Les her om regler for gyldig forfall og hvordan du søker om gyldig fravær eller utsettelse.
Adgang til undervisning
Dersom du har gjennomført og fått godkjent obligatorisk undervisning, har du ikke krav på ny undervisning. Dersom du har fått undervisningsopptak til emnet, men ikke har gjennomført eller fått godkjent obligatorisk undervisning, har du rett til ny undervisning når det er ledig kapasitet.
Eksamen
Obligatorisk undervisningsaktivitet må være gjennomført for å kunne fremstille seg til eksamen.
Studenten skal på grunnlag av tekster, hovedsakelig fra det etablerte datakorpuset, skrive en hjemmeeksamen over 3 virkedager på maksimum 7 sider (à 2300 tegn), som karakterfestes.
Ved fastsettelsen av karakteren teller både innhold og språkføring.
Tidligere gitte eksamensoppgaver
Kildebruk og referanser
Ved oppgaveskriving plikter du å gjøre deg kjent med reglene for kildebruk og referanser. Ved brudd på reglene kan du bli mistenkt for fusk/forsøk på fusk. Se eksempel på hvordan du refererer riktig.
Eksamensspråk
Hjemmeeksamen besvares på fransk.
Karakterskala
Emnet bruker karakterskala fra A til F, der A er beste karakter og F er stryk. Les mer om karakterskalaen.
Karakteren publiseres på Studentweb senest tre uker etter eksamens-/innleveringsdato.
Begrunnelse og klage
Adgang til ny eller utsatt eksamen
Trekk fra eksamen
Det er mulig å ta eksamen i emnet inntil tre ganger. Dersom du trekker deg fra eksamen etter fristen eller under eksamen, bruker du et eksamensforsøk.
Tilrettelagt eksamen
Søknadskjema, krav og frist for tilrettelagt eksamen.
Evaluering av emnet
Vi gjennomfører fortløpende evaluering av emnet, og med jevne mellomrom ber vi studentene delta i en mer omfattende evaluering.