TFF1001 – Kristendommens historie

Timeplan, pensum og eksamensdato

Kort om emnet

Emnet gir en innføring i kristendommens historie. Det holder sammen ulike metodiske innfallsvinklinger og perspektiver. Hovedfokuset ligger på kristendommens institusjonelle og dogmatiske utvikling og endring i lys av den politiske, sosiale og intellektuelle kontekst, fra antikken til i dag. Slik gir det et grunnlag for å forstå dagens kristendom og de samfunn den har vært med på å forme.

Hva lærer du?

Studenten skal tilegne seg grunnleggende kunnskap om sentrale hendelser, epoker og tema i kristendommens historie. Studenten skal lære å drøfte og forstå disse gjennom en kritisk og kontekstuell tilnærming. Dette innebærer å anlegge en kritisk og ikke normativ tilnærming til emnets materiale. På grunnlag av sin kunnskap og forståelse skal studenten danne seg et bilde av de store linjer i kristendommens historie.

Opptak og adgangsregulering

Studenter må hvert semester søke og få plass på undervisningen og melde seg til eksamen i Studentweb.

Dersom du ikke allerede har studieplass ved UiO, kan du søke opptak til våre studieprogrammer, eller søke om å bli enkeltemnestudent.

Overlappende emner

Undervisning

Normalt er det forelesninger hver uke (en dobbelttime).

Emnet har et digitalt klasserom i Canvas til disposisjon for lærerne og studenter med undervisningsopptak. 

Obligatoriske aktiviteter

Gruppearbeid: gjennom semesteret skal studentene arbeide sammen i mindre grupper. Utgangspunktet vil være en Oslo-basert case, der studentene skal fortolke et sted, et bygg eller en hendelse i Oslo av relevans for kristendommens historie i Norge. Ut fra en liste over mulige case-studier, blir gruppen enige om en innfallsvinkling og problemstilling. Arbeidet skal munne ut i en rapport på ca 1500 ord, skrevet i fellesskap. Gruppen kan velge seg et annet case som ikke står på listen, etter avtale med emneansvarlig.

Eksamen

4 timers skriftlig prøve med tilsyn.

Digital skoleeksamen

Skoleeksamen utføres i det digitale eksamenssystemet Inspera. Du må gjøre deg kjent med gjennomføringen av digital eksamen i Inspera.

Les mer om digital skoleeksamen.

Hjelpemidler

Ingen hjelpemidler er tillatt.

Eksamensspråk

Du kan besvare eksamen på norsk, svensk, dansk eller engelsk. Søknad om engelsk oppgavetekst sender du til kontaktpunktet for emnet.

Karakterskala

Emnet bruker karakterskala fra A til F, der A er beste karakter og F er stryk. Les mer om karakterskalaen.

Begrunnelse og klage

Adgang til ny eller utsatt eksamen

Trekk fra eksamen

Det er mulig å ta eksamen i emnet inntil tre ganger. Dersom du trekker deg fra eksamen etter fristen eller under eksamen, bruker du et eksamensforsøk.

Tilrettelagt eksamen

Søknadskjema, krav og frist for tilrettelagt eksamen.

Fakta om emnet

Studiepoeng
10
Nivå
Bachelor
Undervisning
Hver vår
Eksamen
Hver vår
Undervisningsspråk
Norsk

Kontakt

TF-infosenter