Oppbygging og gjennomføring

Bachelorprogrammet i elektronikk og datateknologi er et treårig studium. De første tre semestrene utgjør en felles obligatorisk del. Sammen med elektronikk og informatikk står matematikk sentralt i denne delen av studiet. Valg av emner i de resterende semestrene er helt eller delvis avhengig av hvilken studieretning du velger. Tabellen nedenfor gir en oversikt over hvordan studiet er bygd opp:

6. semester Se ønsket studieretning Se ønsket studieretning Valgfritt
5. semester Se ønsket studieretning Se ønsket studieretning EXPHIL03 – Examen philosophicum
4. semester Se ønsket studieretning Se ønsket studieretning Se ønsket studieretning
3. semester FYS1120 – Elektromagnetisme INF1400 – Digital teknologi (nedlagt) MAT1120 – Lineær algebra
2. semester FYS1210 – Elektronikk med prosjektoppgaver INF1010 – Objektorientert programmering (videreført) MAT1110 – Kalkulus og lineær algebra
1. semester MAT-INF1100 – Modellering og beregninger og emner i HMS INF1100 – Grunnkurs i programmering for naturvitenskapelige anvendelser (videreført) MAT1100 – Kalkulus
  10 studiepoeng 10 studiepoeng 10 studiepoeng

Fra høsten 2018 får emner i realfag (unntatt informatikk) nye spesielle opptakskrav. Emner i biovitenskap får nye krav fra høsten 2019. Les mer om hvilke krav som gjelder på hver enkelt emneside.

Hvis du fikk opptak på programmet før høsten 2018, vil du være unntatt fra de nye kravene når du tar emner på dette studieprogrammet.

Les mer om hva som gjelder for deg.

Følgende emner er obligatoriske i studieprogrammet:

Helse, miljø og sikkerhet (HMS)

Det er obligatorisk sikkerhetsopplæring i begynnelsen av første semester. For studenter som starter på programmet fra og med høsten 2015 kreves følgende HMS-emner:

I tillegg kreves HMS0503 – Laboratoriesikkerhet og HMS0505 – El-sikkerhet for deltagelse på laboratorieøvelser på visse emner i programmet (sjekk emnesidene).

For studenter som startet på programmet fra og med høsten 2013 og 2014 er følgende emner obligatoriske:

Se eventuelt egen nettside for overgangsordninger mellom gamle og nye HMS-emner http://www.mn.uio.no/studier/emner/hms-emner.html).

Det er fire studieretninger innenfor programmet: Fysikalsk elektronikk, Instrumentering/måleteknikk, Mikroelektronikk og Signalbehandling. Innenfor hver av disse studieretningene er det obligatoriske-, anbefalte- og valgfrie emner. Du finner mer informasjon om dette i presentasjonen av hver enkelt studieretning.

Studiet er lagt opp slik at du arbeider både teoretisk og praktisk, i form av forelesninger, laboratoriearbeid, programmeringsoppgaver, regneverksted og prosjekter. De nye mikro-/nanoteknologilaboratoriene i Gaustadbekkdalen vil stå sentralt underveis i studiet.

Karaktersetting i de emnene som inngår i studiet vil delvis være basert på vurderinger underveis i semesteret, f.eks. lab-rapporter, (gruppe)prosjekter og/eller deleksamener. I tillegg har nesten alle emner en avsluttende skriftlig eller muntlig eksamen.

Det er mulig å ta studiet på deltid. Ved slike behov bør du i forkant av studiestart ta kontakt med en studieveileder ved Fysisk institutt (studieinfo@fys.uio.no), som vil hjelpe deg med å sette sammen en fornuftig studieplan.

De valgfrie emnene (markert med grønn farge i tabellene) kan velges fritt blant alle bacheloremner ved UiO. Merk at emner ved andre fakultet kan kreve at du søker om studierett ved det aktuelle fakultet. For oversikt over søknadsfrister, se /studier/admin/melding/

For oversikt over utvekslingsmuligheter se fellestekster under programsidene.

Endringer i studieprogrammet

Vi jobber hele tiden med å utvikle studieprogrammene våre. Høsten 2017 gjør vi noen større endringer. Vi kommer tilbake med informasjon om hvilken betydning endringene har for deg som er student på studieprogrammet.

Vitnemål og grad

Studiet leder fram til graden: Bachelor i elektronikk og datateknologi.

Vitnemålet blir utstedt når du har avlagt emner som til sammen oppfyller kravene til en grad. Les mer om vitnemål.

Emne- og semestersider

Klikk deg inn på hvert emne (se i tabellen ovenfor) for å finne blant annet:

  • Timeplan
  • Tid og sted for eksamen
  • Pensum og læringskrav

Studiekvalitet

Studieprogrammer og emner blir jevnlig evaluert for å sikre og utvikle studiekvaliteten.

Publisert 6. juni 2012 10:00 - Sist endret 7. feb. 2020 16:26