Klargjøre tofaktorautentisering med SMS

Det er mulig å sette opp en alternativ autentiseringsmetode med SMS for dem som ikke kan bruke autentiseringsapp på mobilen.

Veiledningen er for nye gjester. Er du allerede gjest i Microsoft Teams ved UiO, ber vi deg gå til punkt 4 i veiledningen.

Tofaktorautentisering for gjester

1. Du har mottatt en e-post med en invitasjon til et team i Microsoft Teams ved UiO.

Skjermbilde av innkommende e-post
  2. Gå til den mottatte e-posten og klikk på Open Microsoft Teams.

Skjermbilde av mottatt epost med knappen Open Microsoft Teams
  3. Du får nå et vindu som forteller deg at UiO samler inn noe informasjon om deg og din brukerkonto. Klikk Accept.

Screenshot showing that UiO is asking for some listed information
  4. Du blir bedt om å opprette tofaktorautentisering for din gjestekonto for Microsoft Teams ved UiO. Klikk Next.

Screenshot of UiO requiring you to set up two-factor authentication
  5. For å sikre gjestekontoen, bes du installere en tofaktorautentiseringsapplikasjon. For å velge en annen autentiseringsapplikasjon enn Microsoft Authenticator, klikk på valget Jeg vil bruke en annen godkjenningsmetode.
  1. Fra nedtrekksmenyen velger du Telefon

Skjermbilde av Ytterligere sikkerhetsbekreftelse: Nedtrekksmeny mobilapp
  2. Velg land Norge, angi ditt telefonnummer og velg Send kode i melding, før du trykker på Neste.

Skjermbilden av Ytterligere sikkerhetsbekreftelse: mobilapp med bekreftelseskoder
  3. Legg inn koden du har mottatt på telefonen, for å bekrefte oppsettet og velg Neste.
  4. Hvis koden var korrekt, trykk på Neste. Tofaktoroppsett med SMS er nå ferdig satt opp.

Søk i veiledningene
Kontakt brukerstøtte:

Ring oss

Vi har åpent mellom 08:30 og 17:00 på hverdager,
og mellom 10:00 og 15:00 på lørdager.

Telefonnummer: 22 84 00 04

Send inn sak til oss

Du kan sende inn din forespørsel via e-post til: it-support@uio.no.

Gå til e-post

Book et videomøte over Zoom

Er du student eller ansatt kan du avtale veiledningstime hos UiO Helpdesk over Zoom. Tilgjengelige tider er tirsdag til torsdag mellom 11:00 og 13:00.

Book et videomøte

Chat med oss

Vår chat er bemannet mellom 09:00 og 16:00 på hverdager.

Åpne chat
Publisert 19. okt. 2023 13:15 - Sist endret 19. okt. 2023 13:29