English version of this page

Microsoft Teams – chat, videomøter og samarbeid for alle på UiO

Hva er Microsoft Teams?

MS Teams logoMicrosoft Teams gir deg muligheten til å samhandle og samarbeide i grupper. Du kan:

  • chatte, ha videomøte, dele skrivebord
  • dele filer
  • jobbe samtidig i samme dokument
  • planlegge arbeidsoppgaver
  • arrangere møter
  • enkelt invitere med eksterne samarbeidspartnere

Teams gir deg muligheten til å skreddersy din gruppe for deres behov. Teams er gratis og er tilgjengelig for alle og du kan dele teamet ditt med hvem som helst – selv om de ikke har Office365.

Ta i bruk

Teams kan brukes av ansatte, studenter og eksterne (eksterne inviteres enten med bare en epost-addresse, eventuelt om de selv har O365 kan de inviteres med sin innloggingsinformasjon ved sin institusjon. For eksempel brukernavn@institusjon.no)

Logg inn i Teams

Logg inn med [brukernavn]@uio.no + UiO-passord.

Hva kan jeg lagre i Teams?

Hvordan få mest ut av Teams:

Chat

Teams har en egen chat der du kan ta kontakt med andre Teams-brukere. Chatten kan være en-til-en eller med flere personer samtidig. Du kan også videochatte, arrangere møter og sende filer gjennom chatten.

Planlegger

Teams Planner gjør det enkelt å planlegge arbeidsoppgaver med frister og ansvarlige. Legg til Planner i ditt Team for å holde oversikt over hvilke oppgaver som skal gjøres.

Filer

Last opp filer i Teams, eller hent dem direkte fra din OneDrive-konto. Når du lager et Teams-rom opprettes det også automatisk et Sharepoint område under "Filer"-fanen. Du kan også legge til annen skylagring (Dropbox og Google Drive).

Hvem kontakter jeg?

Trenger du hjelp, men er usikker på hvem du skal kontakte?