Hente utskrifter, skanne eller kopiere?

Usikker på hvordan du logger inn på skriveren, kan skanne egne dokumenter eller ta kopier på skriveren? Her finner du veiledninger for ulike funksjoner på skriveren.

Hvordan logge inn på skriveren?

• Gå til skriveren og vekk den eventuelt fra dvalemodus
    • Når skriveren er på vil du bli møtt av innloggings-skjermen:
    • Bildet kan inneholde: rektangel, font, skjermdump, programvare, parallell.

• Logg inn med kort eller brukernavn og passord
    • For å logge inn med kortet ditt, holder du kortet over leseren ved/på skriveren. Da vil du automatisk bli logget inn.
    • Du kan også logge inn med ditt UiO brukernavn og passord ved å trykke på de blanke feltene og skrive inn din opplysninger som vist under:
    • Bildet kan inneholde: rektangel, font, skjermdump, parallell, programvare.

• Trykk så på "Logg inn"
    • Du trenger ikke å trykke på "Logg inn" hvis du skal logge inn med ditt kort.

Hvordan hente utskrifter?

• Logg inn på skriveren
    • Logg inn ved å bruke kortet ditt, eller ved å skrive inn ditt UiO brukernavn og passord.
    • Eksempler på kortlesere på skriveren:
    • Bildet kan inneholde: gest, duppeditt, støtfanger, font, rektangel.

• Bildet kan inneholde: utgangsenhet, hette, lcd-projektor, bildesign, perifer.

• Skrive ut kjapt?
    • Hvis du kun har ett dokument, eller har flere dokumenter hvor du vil skrive ut alle samtidig, kan du trykke på knappen "Skriv ut alle".
    • Bildet kan inneholde: produkt, rektangel, font, parallell, skjermdump.

• Flere dokumenter, men vil ikke skrive ut alle samtidig?
    • Har du flere dokumenter lagt i kø og ønsker ikke å skrive ut alle samtidig, kan du velge hvilket dokumenter du ønsker å skrive ut ved å trykke på "Frigjør utskrift".
    • Bildet kan inneholde: produkt, rektangel, font, parallell, skjermdump.
  • Oversikt over dokumenter klare for utskrift
    • Du vil så få opp en oversikt over alle dokumentene du har klare for utskrift.
    • Bildet kan inneholde: rektangel, font, skjermdump, elektronisk apparat, parallell.

• Velg ønskede dokumenter å skrive ut
    • Videre kan du velge hvilket dokumenter du ønsker å skrive samtidig, dette gjør du ved å huke av dokumentene du skal skrive i boksen(e) helt til venstre.
    • Bildet kan inneholde: rektangel, font, skjermdump, elektronisk apparat, parallell.

• Trykk så på "Skriv ut" for å skrive ut valgte dokumenter.

Hvordan bruke kopifunksjoner på skriveren?

• Logg inn på skriveren
    • Logg inn ved å bruke kortet ditt, eller ved å skrive inn ditt UiO brukernavn og passord.
  • Velg kopifunksjonen
    • Trykk på "Enhetstilgang" når du er logget inn på skriveren.
    • Bildet kan inneholde: rektangel, font, parallell, skjermdump, antall.

• Bekreft din bruker
    • Bekreft så at du ønsker å bruke kopifunksjonen på skriveren ved å trykke på "Bekreft".
    • Bildet kan inneholde: rektangel, font, skjermdump, multimedia, parallell.

• Velg kopier-funksjonen fra menyen
    • For og så få tilgang til å kopiere velger du "Kopier" fra menyen.
    • Eventuelt kan du legge inn dokumentet du skal kopiere i skanneren eller i dokument-brettet øverst på skriveren, så trykke på "Kopier" nederst til høyre for å kopiere dokumentet ditt.
    • Bildet kan inneholde: fargerike, rektangel, font, skjermdump, teknologi.

• Velg ønskede innstillinger
    • Videre kan du velge ønskede innstillinger for å kopiere dokumentet ditt.
    • Bildet kan inneholde: rektangel, font, skjermdump, programvare, parallell.

• Kopier så dokumentene dine
    • Når du har valgt ønskede innstillinger for kopien, kan du kopiere dokumentene dine.
    • Legg dokumentene dine i skanneren på skriveren ved å åpne lokket, eller plasser dokumentene dine i dokument-brettet øverst på skriveren.
    • Trykk så på "Kopier" for å kopiere dokumentene dine.
  • Logg ut av skriveren
    • Husk å logge ut av skriveren når du er ferdig.
    • Trykk på pilen øverst i venstre hjørnet, og velg så "Logg av" i toppen på skjermen?
    • Glemt å logge ut? Skriveren vil automatisk logge deg ut etter en kort stund.

Hvordan skanne dokumenter?

• Logg inn på skriveren
    • Logg inn ved å bruke kortet ditt, eller ved å skrive inn ditt UiO brukernavn og passord.
  • Velg skann funksjonen
    • Velg "Skann" fra menyen for å få tilgang til å skanne dine dokumenter.
    • Bildet kan inneholde: rektangel, font, parallell, skjermdump, antall.

• Skann eller endre ønskede innstillinger
    • Legg dokumentet du ønsker å skanne på platen for skanning og trykk "Start".
    • Eventuelt kan du endre på innstillinger for skanningen ved å velge "Endre innstillinger".
    • Bildet kan inneholde: rektangel, font, skjermdump, programvare, parallell.

• Endre ønskede innstillinger
    • Endre innstillingene etter eget ønske og plasser dokumentet i skanneren.
    • Trykk så på "Start" for å skanne dokumentet.
    • Bildet kan inneholde: azure, rektangel, font, programvare, parallell.

• Skann dokumentet
    • Når du har plassert dokumentet i skanneren, og eventuelt endret ønskede innstillinger er dokumentet klart til skanning.
    • Trykk på "Start" for å starte skanningen, da vil starte jobben med å skanne dokumentet ditt.
    • Bildet kan inneholde: font, skjermdump, rektangel, sirkel, logo.

• Skanne flere dokumenter i samme fil
    • Hvis du har flere dokumenter du skal skanne som en fil kan du gjøre dette.
    • Sørg for at "Bygg jobb / Nytt dokument" er huket av når du skal skanne.
    • Start så med å skanne første side av dokumentet, når første side er skannet får du ett valg med å gjøre ferdig jobben eller skanne flere sider.
    • For å skanne flere sider til samme fil velger du "Skann neste side".
    • Bildet kan inneholde: produkt, rektangel, font, parallell, skjermdump.

• Send skanningen/dokumentet til din e-post
    • Når du er ferdig med å skanne alle dokumenter/sider kan du velge å skanne ett nytt dokument eller sende skanningen til din e-post.
    • For å skanne ett nytt dokument velger du "Skann nytt dokument".
    • For å sende skanningen til din e-post velger du "Ferdig".
    • Bildet kan inneholde: rektangel, font, parallell, skjermdump, programvare.

• Skanningen sendes til den e-post
    • Når du er ferdig med å skanne vil skriveren starte med å sende skanningen til din UiO e-post.
    • Når skriveren går tilbake til hovedmenyen eller forrige funksjon du var på, så skal skanningen være sendt til din e-post.
    • Sjekk så e-posten din for å få tilgang til det skannede dokumentet ditt.
    • Bildet kan inneholde: font, rektangel, sirkel, skjermdump, logo.

Hvordan registrere ansatt-, student- eller lånekort?

Får du opp en feil når du forsøker å logge inn på skriveren med ditt kort? Denne veiledningen vil hjelpe deg med å registrere nytt kort tilknyttet din UiO bruker.

Søk i veiledningene
Kontakt brukerstøtte:

Ring oss

Vi har åpent mellom 08:30 og 17:00 på hverdager,
og mellom 10:00 og 15:00 på lørdager.

Telefonnummer: 22 84 00 04

Send inn sak til oss

Du kan sende inn din forespørsel via e-post til: it-support@uio.no.

Gå til e-post

Book et videomøte over Zoom

Er du student eller ansatt kan du avtale veiledningstime hos UiO Helpdesk over Zoom. Tilgjengelige tider er tirsdag til torsdag mellom 11:00 og 13:00.

Book et videomøte

Chat med oss

Vår chat er bemannet mellom 09:00 og 16:00 på hverdager.

Åpne chat

Emneord: Papercut, Utskrift, Skanning, Kopiering, Kopi, Innlogging
Publisert 29. jan. 2024 15:02 - Sist endret 6. juni 2024 14:55