Skrive ut til skriver på UiO, hjemmefra med mobilprint

Av sikkerhetsmessige årsaker har UiO sperret tilgangen til mobilprint for maskiner utenfor UiO-nett.

Du kan likevel bruke mobilprint hjemmefra gjennom UiOs VPN-tjeneste, eller hvis du har en Autopilot-installert maskin.

Hvis du skriver ut til skrivere på UiO med mobilprint.uio.no eller via appen EveryonePrint, hjemmefra og ellers utenfor UiO, må du fra 8. april 2022 bruke UiOs VPN-tjeneste. Hvis du bruker en UiO-driftet Windows-PC, er det ingen endringer.

Altså, bruker du en UiO-driftet Windows-PC, er det ingen endringer, men for andre enheter, telefoner, nettbrett og andre datamaskiner, gjelder dette:

Du ikke kan bruke tjenesten mobilprint.uio.no direkte, eller via appen EveryonePrint,

• Når du er hjemme
  • Når du er på UiO, men ikke tilkoblet et UiO-nett (kablet nett eller Eduroam/uioguest)

Har du behov for å skrive ut hjemmefra til en skriver på UiO, kan du installere VPN og benytte tjenesten likevel gjennom det sikrede VPN-miljøet.

Publisert 7. apr. 2022 12:41 - Sist endret 8. apr. 2022 13:17