Utskrift fra private iOS og Android enheter

Med Mobilityprint kan du skrive ut fra mobiler og nettbrett, oppsett for mobil og nettbrett er så og si likt, men kan variere avhengig av hva slags enhet du har og hvilket system det kjører.

Enkel utskrift: Hvis du bare trenger enkel utskrift uten å installere noe, kan du skrive ut fra nettleser med Web Print.

Veiledninger:

Utskrift fra iOS-enhter med Mobilityprint

• Åpne https://mobilityprint.uio.no:9164/client-setup/known-host/ios.html fra enheten du vil skrive ut fra
    • Last ned profilen i følge oppskriften på siden.
  • Åpne Innstillinger på enheten og gå inn på Profile Downloaded og tapp Install, følg instruksjonene.
    • iOS PaperCut install profile 1 iOS PaperCut install profile 2 iOS PaperCut install profile 3

• Gjør utskrift på vanlig måte (vanligvis under Del/Share ikonet i appen du bruker), og velg UiO-Print som skriver.
    • PaperCut utskriftsdialog

UiO-Print er navnet på køen som sender utskriften til PaperCut-systemet. Det kan hende du har andre kø-navn som mulighet, slik som UiO Mobilprint. Dette er eldre/andre utskriftsystmer ved UiO som ikke aktivt blir støttet lenger og som vil forsvinne i framtiden.

Utskrift fra Android-enheter med Mobilityprint

• Start nettleseren på din Android-enhet og gå til: Mobility Print- Android
    •

• Velg Install or Update for å hente ned Mobility Print-appen fra Google Play
    •

• Velg Installer og deretter Åpne:
    •

• Nå åpnes en dialogboks hvor det sjekkes at utskriftstjenester er skrudd på
    • Appvarsler må være på, slik at du blir bedt om brukernavn og passord når du skriver ut:
    •

• Både utskriftstjenester og appvarsler skal alle være :
    • Bildet kan inneholde: font, multimedia, programvare, skjermdump, elektronisk apparat.

• Åpne for eksempel Chrome for å teste utskrift, og velg innstillinger øverst i høyre hjørne
    • Velg deretter "Del"
  • Sveip nederst til høyre, velg Skriv ut og velg skriver UiO-print:
    • På skriveren "UiO-Print" kan du velge farge, en eller dobbeltsidig, papirstørrelse mm.
  • Velg gul knapp for å skrive ut:
    • Du vil nå få en melding om å logge deg inn:
  • Logg deg inn med ditt brukernavn og passord på UiO
    • Brukernavn på formen "brukernavn@uio.no":
    •

• Og tilslutt en bekreftelse på at jobben er skrevet ut
    • Du sjekker at utskriften er lagt i køen på print.uio.no

Ofte stilte spørsmål:

Jeg har byttet passord, hvorfor får jeg ikke skrevet ut?

Hvis du ikke får skrevet ut etter å ha byttet passord må du muligens autentisere deg på nytt. Det kan derfor hende at du må sette opp MobilityPrint på nytt på enheten din.

Hvorfor får jeg ikke skrevet ut i farger gjennom MobilityPrint?

Enkelte enheter vil ikke ha mulighet for utskrift i farger gjennom skriverkøen Safecom til det gamle utskriftssystemet. Du må enten skrive ut i svart/hvit eller sende utskriften til UiO-Print å hente utskriften din på en av skriverne som benytter det nye utskriftssystemet.

Hvilken skriver skal jeg velge når jeg vil skrive ut?

Hvis du er i en bygning som benytter seg av det gamle utskriftssystemet, så skal du sende utskriften din til skriverkøen Safecom.

Hvis du er i en bygning som benytter seg av det nye utskriftssystemet, så skal du sende utskriften til skriverkøen UiO-Print.

Søk i veiledningene
Kontakt brukerstøtte:

Ring oss

Vi har åpent mellom 08:30 og 17:00 på hverdager,
og mellom 10:00 og 15:00 på lørdager.

Telefonnummer: 22 84 00 04

Send inn sak til oss

Du kan sende inn din forespørsel via e-post til: it-support@uio.no.

Gå til e-post

Book et videomøte over Zoom

Er du student eller ansatt kan du avtale veiledningstime hos UiO Helpdesk over Zoom. Tilgjengelige tider er tirsdag til torsdag mellom 11:00 og 13:00.

Book et videomøte

Chat med oss

Vår chat er bemannet mellom 09:00 og 16:00 på hverdager.

Åpne chat

Publisert 25. okt. 2023 15:45 - Sist endret 22. mai 2024 10:44