Utskrift fra privat PC/Mac

Alle studenter og ansatte på UiO kan skrive ut med Mobilityprint fra egne datamaskiner, nettbrett og mobiler. Mobilityprint lar deg laste ned driver og sette opp printerkøen på din enhet, uavhengig av hvor du befinner deg og hvilket nett du er koblet til.

Enkel utskrift: Hvis du bare trenger enkel utskrift uten å installere noe, kan du skrive ut fra nettleser med Web Print.

Veiledninger:

Utskrift fra Windows med Mobilityprint

• Gå til MobilityPrint, og trykk Download.
    • Siden velger rett installasjonsfil ut i fra hvilken enhet du benytter.
  • Installer/åpne filen som ble lastet ned
    • Underveis må du fylle ut ditt UiO-brukernavn og passord.
    • Bildet kan inneholde: azure, rektangel, font, skjermdump, programvare.

• Velg skriver-køene
    • Velg begge skriver-køene slik at du kan både skrive ut på gammelt og nytt utskriftssystem. UiO er i en overgang til nytt system, PaperCut. Det finnes fortsatt flere bygg som bruker gammelt utskriftsystem.
    • Safecom er køen for gammelt utskriftssystem. UiO-Print er køen for det nye utskriftssystemet, PaperCut. Sørg derfor for å velge riktig kø basert på bygget du er i når du skal skrive ut.
    • Se oversikt over hvilke bygninger som har skrivere i det nye utskriftssystemet.
    • Bildet kan inneholde: rektangel, font, programvare, skjermdump, teknologi.

• Når du er ferdig med installasjonen kan du printe ut til skrivere ved UiO
    • Bildet kan inneholde: font, rektangel, skjermdump, antall, parallell.

Utskrift fra Mac med Mobilityprint

• Gå til MobilityPrint, og trykk Download
    • Siden velger rett installasjonsfil ut i fra hvilken enhet du benytter.
    • Bildet kan inneholde: font, skjermdump, terrestrisk plante.

• Installer/åpne filen som ble lastet ned
    • Dobbelt-klikk på pkg-filen for å starte installeringen.
    • Bildet kan inneholde: rektangel, font, multimedia, sirkel, skjermdump.

• En veileder vil åpne seg for å installere Mobilityprint på maskinen din
    • Følg stegene videre i veilederen.
    • Bildet kan inneholde: rektangel, font, triangel, parallell, skråningen.
  • Når Mobilityprint er installert kan du lukke veilederen å starte og skrive ut
    • Når du skriver ut får du ett valg for 2 printere. Velg "Safecom" for gammelt system, velg "UiO-Print" for nytt system (PaperCut).
    • Bildet kan inneholde: rektangel, font, skjermdump, parallell, antall.

• Når du skal skrive ut åpner en dialog som etterspør brukernavn og passord
    • Her fyller du inn ditt UiO-brukernavn og passord.
    • Huk av for å arkivere passordet på nøkkelring, da vil du ikke bli bedt om brukernavn og passord neste gang du skal skrive ut.
    • Bildet kan inneholde: rektangel, font, duppeditt, skjermdump, teknologi.

Utskrift fra Linux

Ofte stilte spørsmål:

Jeg skriver ut fra Mac, hvorfor står det "Venter på autentisering"?

Får du opp dette er du nødt til å autentisere deg på nytt når du skal skrive ut, dette kan komme av at du har endret passord eller oppgitt feil passord. Trykk på symbolet markert i bildet, skriv så inn ditt UiO-brukernavn og passord. Du skal da få sendt utskriften til skriveren og kan hente dokumentet ditt.

Jeg har byttet passord, hvorfor får jeg ikke skrevet ut?

Hvis du ikke får skrevet ut etter å ha byttet passord må du muligens autentisere deg på nytt.

For Mac-maskiner vil det som regel stå Venter på autentisering eller Hold for authenticaton, se løsningen i spørsmålet ovenfor.

For Windows brukere skal dette som regel gå fint, hvis du ikke får skrevet ut etter å ha byttet passord må du kanskje sette opp MobilityPrint på nytt. Se veiledningen ovenfor for å installere MobilityPrint.

Hvilken skriver skal jeg velge når jeg vil skrive ut?

Du må sende utskriften din til skriverkøen UiO-Print.

Søk i veiledningene
Kontakt brukerstøtte:

Ring oss

Vi har åpent mellom 08:30 og 17:00 på hverdager,
og mellom 10:00 og 15:00 på lørdager.

Telefonnummer: 22 84 00 04

Send inn sak til oss

Du kan sende inn din forespørsel via e-post til: it-support@uio.no.

Gå til e-post

Book et videomøte over Zoom

Er du student eller ansatt kan du avtale veiledningstime hos UiO Helpdesk over Zoom. Tilgjengelige tider er tirsdag til torsdag mellom 11:00 og 13:00.

Book et videomøte

Chat med oss

Vår chat er bemannet mellom 09:00 og 16:00 på hverdager.

Åpne chat

Publisert 25. okt. 2023 15:45 - Sist endret 21. mai 2024 13:42