English version of this page

Pride 2021

Kunnskap er den beste måten å bekjempe fordommer og undertrykkelse på.

Vi markerer Pride med å løfte frem noe av vår spennende forskning på LHBT-feltet.

LHBTQ-tematikk, kjønn og seksualitet i forskning og undervisning

Pride-flagg over aulaen på UiO

«Eggfrysingsturisme» blant norske kvinner, dilemmaene som fyllesex kan medføre, HIV blant homofile menn i Tanzania, kjønnsidentitet og seksuell orientering i internasjonal og nasjonal rett - er noe av det vi forsker på.

Vi tilbyr emner i diskriminerings- og likestillingsrett; seksualitetsstudier og kjønn; kjønn og filosofi; kjønnsperspektiv på religion og teologi; kjønnsperspektiver på sykdom og helse - og mye mer. Ta en titt!

Gjesteblogg: Regnbuetårer

Jeg bar på en hemmelighet som var så stor at jeg ikke kunne slippe noen for tett på. Jeg eide ikke mye, men jeg eide i hvert fall mitt eget liv. Tenk om jeg kunne slippe å si det som ikke var mulig å si høyt – jeg er homo!

Vi ønsker alle en god Pride!

Podcaster fra UiO

Digital utstilling: De Te Fabula Narratur

Bildet kan inneholde: møbler, stol, svart, frakk, svart og hvit.

Til tross for at det var det straffbart å være homofil i Norge på 1920-tallet, holdt Ole O.Troldmyr (1888-1967) fabelaktige fester i sin villa i Holmenkollen.

Mer om kondomprodusentens hemmelighetsfulle historie og andre skeive liv fra 1820-1950-tallet i utstillingen De Te Fabula Narratur (Det er deg historien handler om) på Historisk museum.

Boklansering: Frihet, likhet og mangfold

Bokomslag med bilder av papirfly med PRIDE-fargerHvorfor har vi juridisk kjønn og bør vi avskaffe det? Hvordan opplever transfolk dagens helsetilbud, og hvordan bør helsetjenstener for transfolk organiseres? Hvorfor ble transfolk frem til 2016 sterilisert for å kunne endre juridisk kjønn?

Tid og sted: 23. juni 2021 18:3019:30Mela, Mariboes gate 8, Oslo

 

LHBT-forskning fra UiO

PRIDE hos Senter for tverrfaglig kjønnsforskning

UiO-logo med regnbue

Lær om stadig dypere polarisering i Brasil og hvordan Polen er en homofob stat, men ikke et homofobisk samfunn og mer om rettigheter og internasjonal solidaritet. Sett deg inn i skeiv historie i Norge og skeiv aktivisme blant samer, og andre nordiske perspektiver. Les om skeive representasjoner i den brede populærkulturen og andre skeive perspektiver på kropp, seksualitet og identitet.