English version of this page

Oslo Pride 2020

«Følelsen av å være en del av noe større» var tema for årets Oslo Pride-uke 19.-28. juni. Koronapandemien har vekket denne følelsen i oss alle og vist hvor grunnleggende dette perspektivet er. I år markerte UiO sitt engasjement i kampen mot fordommer og for menneskerettigheter med flaggede bygninger og digitale arrangementer.
Vi håper at du ble med du også – alt er love!
UiO sin hilsen til Pride-paradeshowet 27. juni 2020

Slik feiret UiO Pride i år

Markeringer

 • pride-jarli-og-jordan Fryktløs kunnskap: PRIDE er like viktig i år

  PRIDE er her, og regnbueflagget vaier igjen over UiOs bygninger. Selv om den fysiske PRIDE-markeringen utgår i år, er kampen for like rettigheter for alle like viktig.

 • programledere-universitetsplassen-660 Podkast: Hvordan står det til med likestillingen for lesbiske mødre i Norge i dag?

  I 2013 kom det et forbud mot diskriminering på grunnlag av seksuell orientering, kjønnsidentitet og kjønnsuttrykk. Men hvordan står det egentlig til med dette vernet, fungerer det i praksis? Programlederne for podkasten «Universitetsplassen» snakker med jusprofessor Anne Hellum og medmor Nina Bahar om lesbiske medmødres rettslige stilling i Norge i dag.

 • pride-stk-660 PRIDE – Internasjonalt fellesskap: sterkere sammen!

  Lurer du på hvorfor vi egentlig markerer Pride? Senter for tverrfaglig kjønnsforskning (STK) har samlet et knippe tekster fra UiO-forskere og andre relevante samarbeidspartnere som vi håper kan gi et lite innblikk i forskningen som foregår på feltet.

 • rosa-kompetanse-660x440 Mer rosa kompetanse på UiO

  Kunnskap er avgjørende i kampen for menneskerettigheter og mot fordommer. Det forplikter at man feirer Pride. UiO skal fortsette å spre fryktløs kunnskap igjennom forskning og formidling og ved å styrke vår egen rosa kompetanse.

 • pride-2020-khm-660 Digital utstilling: De Te Fabula Narratur – Det er deg historien handler om

  Årets Pride-utstilling «De Te Fabula Narratur» på Historisk museum er utsatt til 2021, men noen av historiene og kunstnerne kan du møte allerede nå gjennom korte tekster og videosnutter.

 • regnbue-pride-feed-303 UB anbefaler skeiv litteratur

  Universitetsbibliotekets samlinger inneholder mye skeiv litteratur. Her presenterer vi noen bøker knyttet til LHBTQ-tematikk, kjønn og seksualitet. Listen er oppdatert i juni 2020.

Aktuelle forskningsartikler


Se alt som skjedde under Oslo Pride 2020

Skeive perspektiver på UiO

Bildet kan inneholde: landemerke, eiendom, bygning, arkitektur, hus.
Pride-bannere monteres på fasaden til Domus Bibliotheca 19. juni 2020. Foto: UiO/Vebjørn Løvås

 

«Ved UiO er det mange som forsker og underviser om LHBTQ-tematikk, kjønn og seksualitet og på denne måten bidrar til ny og forskningsbasert kunnskap. Vi mener at forskning blir bedre med mangfold og kjønnsbalanse.»

- Rektor Svein Stølen