English version of this page

Pride på UiO

Tankene våre går til de berørte og etterlatte etter terrorangrepet i Oslo 25. juni. Vår parole i Pride-paraden skulle vært "Fryktløs kunnskap".

Trenger du noen å prate med?

Hvis du kjenner på uro og engstelse etter skyteepisoden i Oslo, har SiO et tilbud.

Historien om Stonewall

Stonewall-opprøret oppfattes av mange som selve fundamentet for Pride og skeiv kamp. Det begynte 27. juni 1969, etter at New York-politiet utførte en razzia på homobaren Stonewall i Greenwhich Village.

LHBTQ-tematikk, kjønn og seksualitet i forskning og undervisning

Pride-flagg over aulaen på UiO

«Eggfrysingsturisme» blant norske kvinner, dilemmaene som fyllesex kan medføre, HIV blant homofile menn i Tanzania, kjønnsidentitet og seksuell orientering i internasjonal og nasjonal rett - er noe av det vi forsker på.

Vi tilbyr emner i diskriminerings- og likestillingsrett; seksualitetsstudier og kjønn; kjønn og filosofi; kjønnsperspektiv på religion og teologi; kjønnsperspektiver på sykdom og helse - og mye mer. Ta en titt!

Skeiv litteratur

Bildet kan inneholde: verden, arkitektur, urbant design, linje, fritid.Universitetsbibliotekets samlinger inneholder mye skeiv litteratur. Her presenterer vi et utvalg av fagbøker og skjønnlitteratur knyttet til LHBTQ-tematikk, kjønn og seksualitet.

Podcaster fra UiO

LHBT-forskning fra UiO

PRIDE hos Senter for tverrfaglig kjønnsforskning

UiO-logo med regnbue

Lær om stadig dypere polarisering i Brasil og hvordan Polen er en homofob stat, men ikke et homofobisk samfunn og mer om rettigheter og internasjonal solidaritet. Sett deg inn i skeiv historie i Norge og skeiv aktivisme blant samer, og andre nordiske perspektiver. Les om skeive representasjoner i den brede populærkulturen og andre skeive perspektiver på kropp, seksualitet og identitet.