Do it SLOWly

Don't count every second, make every second count!

Glemmer vi av og til at en klokke er et redskap som skal hjelpe oss til å organisere og samkjøre aktiviteter, og ikke et redskap som skal gjøre oss så beviste på tidsløpet at vi glemmer å nyte øyeblikkene?

SLOW watch er et armbåndsur som bryr seg verken om sekunder eller minutter, men betyr det at vi begynner å bry oss mindre om de når vi tar dette uret på?

Bildet kan inneholde: se, måleinstrument, klokke, klokketilbehør, analog klokke.

https://www.slow-watches.com

SLOW watch-konseptet skulle i utgangpunktet gjenspeile sine grunnleggernes (Christopher holdning til livet hvor jakten etter sekunder og minutter ikke skulle definerer ens tid.

"Making just one full rotation every 24 hours, the solitary hand moving at half the speed of a regular analog timepiece is intended to serve as a reminder to the wearer to slow down." (The New York Times, 23.02.2015)

Med sin urskive som er delt opp i 24 timer følger SLOW solens naturlige rytme og henviser oss tilbake til ett av de eldste kjente klokketyper - solur. Det er med på å skape en assosiasjon med fortidens (som de fleste oppfatter det) langsommere tidsparadigme. Samtidig gir det oss følelse av at vi i større grad følger naturens takt gjennom hele døgnet i motsetning til den konstruerte to ganger 12-timers inndeling som vi er så vant til i dag.

Det at SLOW har kun en timeviser gjør at det er bokstavelig talt ingenting som beveger seg fort på urskiven, for å ikke glemme at selve timeviseren beveger seg halvparten så sakte som timeviser på vanlige klokker. Det er ingenting som kan vise rask progresjon i tidsløpet, og heller ikke noe som kan være et hjelpemiddel om man skulle nøyaktig måle korte tidsmellomrom.

Er det kun SLOW watch man bruker til vanlig vil man måtte sette av bedre tid til å gjøre ting, til hver tid ha en viss buffer for å kunne rekke det man skal. Det er nok flere av oss som har "spist opp" tiden sin ved å bekymre seg over om man skulle rekke eller ikke rekke neste punkt i dagens lange liste med planlagte hendelser..istedenfor å nyte det man faktisk opplever der og da.

Ganske naturlig at også nettsiden til SLOW vekker lengsel etter å kunne senke skuldrene og ta det med ro. Svart-hvite bilder som beveger seg sakte til nærmest meditasjonsmusikk slik at man får tid til å gå inn på detaljene på disse. Slagordene dukker opp på skjermen stykke for stykke - skal man få med seg alt må man regne med å ikke stresse.

SLOW finnes kun i tre modeller (to av dem finnes i to forskjellige størrelser), men variasjon av farger og utførelser av disse er ganske stor. Stilren design og klassisk, nokså minimalistisk utforming gjør at man ikke gir inntryk av å komme med en offentlig "uttalelse" når man begynner å bruke dette armbåndsuret. Det kjennes som man har faktisk gjort det valget for å forandre sin levestil og BE SLOW.

 

Emneord: klokke, tid, armbåndsur, SLOW watch Av Elina Vaytmaa
Publisert 31. okt. 2021 01:48 - Sist endret 1. nov. 2021 10:29
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere

About-image

Denne bloggen

Dette er bloggen til emnet KUN2201/4201 Designkultur: Ti ting. Her skriver studentene om sine selvvalgte gjenstander og hvordan disse kan forstås i et designkulturelt perspektiv.