Studieopphold i utlandet

Utveksling i studieløpet

Hvis du ønsker et utenlandsopphold kan du få innpasset inntil ett semester (30 studiepoeng) i mastergraden din. I masterprogrammet Organisasjon, ledelse og arbeid er det naturlig at et eventuelt utenlandsopphold legges til 3. semester der semesteret består av valgfrie emner.

Mange avtalemuligheter

UiO har mange spennende utvekslingsavtaler i samtlige verdensdeler som du kan benytte deg av.

Programmet vil særlig trekke fram de følgende avtalene

National Chengchi UniversityEr du ute etter solid fagkunnskap i humaniora, samfunnsvitenskap eller business i et samfunn i hurtig teknologisk utvikling? 

American University of Paris. Med et historisk sus over seg, er American University of Paris en populær avtale blant våre studenter. Universitetet har et godt faglig tilbud for deg som student.

University of Melbourne i Australia - Studér ved et av de eldste og beste universitetene i Australia, og opplev utrolige Melbourne.

The University of Western Australia (UWA) ble grunnlagt i 1911 og ligger ved Perth, hovedstaden i delstaten Western Australia. UWA er med i Group of Eight, en sammenslutning av de 8 eldste universitetene i Australia som regnes for å være de mest forskningsorienterte og prestisjefylte universitetene i Australia.

Universidade Nova de Lisboa gir tilgang på emner innen business og management på et topp-institutt innen faget i Europa. Ideelt for de som har interesse for HR-relaterte emner. Avtalen tilhører Økonomisk institutt, økonomi-studenter vil bli prioritert på avtalen.

Innpassing av delstudier fra utlandet

Dersom du ønsker å få innpasset et semester i mastergraden din, gjelder følgende kriterier for emnevalg i utvekslingssemesteret:

1. Emnene skal være på masternivå.
2. Emnene må ikke overlappe med andre emner du har tatt eller skal ta som en del av graden.
3. Emnene bør være relatert til programmets øvrige emneportefølje.
4. Emnene kan også relateres til tema for egen masteroppgave.
5. Språkkurs godkjennes ikke.
 

Når du har fått plass på en utvekslingsavtale

  • kan du søke om stipend fra Lånekassen.
  • begynner du å lete etter mulige emner du kan ta på universitetet du skal reise til. Les godt informasjonen om krav til emnene du velger ovenfor, og er du usikker på om emnene du velger vil bli godkjent, ta kontakt med studiekonsulenten.

Vær oppmerksom på at noen universiteter har en annen semesterinndeling enn vi har i Norge. På tyske universiteter begynner for eksempel semesteret så sent som i oktober og slutter i februar/mars. Dette kan medføre at du blir forsinket i studiet.

Når du er tilbake fra utveksling


Slik gjør du det

  • Alle utvekslingsavtaler
  • Søknadsfrister og hvordan du søker
  • Visum, godkjenning og annen praktisk informasjon

Utveksling ved UiO

Kontakt

Ansvarlig for utveksling ved instituttet (epost)

 

 

Publisert 27. juni 2012 08:26 - Sist endret 13. nov. 2020 09:06