Reservere kollokvierom

Studenter kan reservere kollokvierom flere steder på UiO ved hjelp av Outlook eller OWA (Webmail).

Grupperom/kollokvierom på bibliotek:

En del av bibliotekslokalene bruker andre løsninger enn Outlook/OWA:

Grupperom/kollokvierom på JUS:

En del rom er merket med QR-kode du kan skanne med kamera på mobiltelefonen for å booke. Booking gjøres i TP.

Vises ikke rommet du vil bestille?

Hvis rommet du vil bestille ikke vises i Outlook/webmail, bruker nok enheten en annen løsning. Se enhetens nettsider.

Reservere ved hjelp av Outlook eller OWA (Webmail)

Når du skal reservere kollokvierom gjelder følgende:

• Max møtelengde er 2 timer
  • Kun 14 dager framover i tid
  • Repeterende møter er ikke tillatt
  • Minst 2 deltakere (studenter)

Reservering med bruk av Webmail

Du starter opp OWA (Webmail) ved hjelp av en nettleser og adressen mail.uio.no
Logg inn med brukernavn og passord.
Velg Calendar oppe til høyre:

Kalender-knapp i OWA

Velg så New event oppe til venstre:

Skjermbilde av "New Event"-knappen i OWA

Fyll ut aktuell tid, og gi møtet et navn.

For å velge ledig rom klikker du på Add room

Velg "add room" i det nye møte du oppretter

Velg riktig romliste, alle starter med Kollokvierom:

Romliste

Så får du opp rommene som er ledig:

Rommene som et ledig i romlisten du velger

Velg rom, inviter deltakere m.m.

Trykk Send for å sende forespørselen.

Du vil få en e-post som forteller om du har fått reservert rommet eller ikke.

Mer om å reservere rom med OWA

Åpne kalenderen til et rom

Du kan åpne kalenderen til et spesielt rom slik at du kan se når det er ledig.

I kalenderen høyreklikker du på OTHER CALENDARS (i venstre kolonne) og velger Open calendar.
Skriv inn OJD i From directory, og trykk Search...
Velg rom og klikk Open
Du kan velge kalenderen for en dag, en uke eller en måned.

Mobile enheter

Det er også mulig å reservere et rom fra en mobiltelefon, men da kan du ikke se om rommet er ledig før du prøver å reservere.

E-post og kalender på mobil

Søk i veiledningene
Publisert 2. mai 2021 20:05 - Sist endret 15. juni 2022 10:23