Nyheter i Vortex

Vi jobber kontinuerlig med å videreutvikle og forbedre Vortex. Det betyr mange nye versjoner per måned. Her kan du lese om nye funksjoner, forbedringer og feilrettinger i disse versjonene i det vi kaller "Nytt i Vortex" – sånn omtrent 2-3 ganger i året.

Skjermbilde av funksjonen "UU-sjekk" i forhåndsvisning av nettsider i Vortex som lister mulige brudd på krav til universell utforming av innholdet.
Publisert 24. feb. 2022 18:32

Automatisk sjekk av universell utforming, last opp uten å publisere, valg for å liste kun kommende arrangementer, bedre rapport på bruk av nettsider og andre forbedringer. Les om noe av det vi har jobbet med siden i fjor høst.

Skjermbilde av tilbudslenke for betatest av publikasjonsliste på uio.no.
Publisert 16. sep. 2021 11:09

Bedre publikasjonslister fra Cristin, enklere vei til pensumlister, flere undertekster i video, Zoom-lenker i timeplan, universell utforming av Vortex administrasjon, nytt UiO-design og samarbeid med Høgskolen i Innlandet er noen av nyhetene i Vortex i 2021.

Skjermbilde av ny forsideredigering i Vortex med visningsnær redigering.
Publisert 21. des. 2020 18:42

Visningsnær redigering av forsider, import av prosjekter fra NSD i Forskpro, tall for avspilling av video og lyd, forbedret videospiller, smart lenking av adgangsbegrenset innhold i timeplan og mye mer.

Sirkeldiagram som eksempel på interaktive grafer i Vortex.
Publisert 18. juni 2020 10:04

Visualisering av data med interaktive grafer, finn tall for bruk av video og lyd i Google Analytics, last opp opptak av undervisning til timeplanen med Kursopplasting, ny studiemodell for HiMolde og HiØ og enklere tilgangsstyring med nettgrupper for ledere.

Bildet kan inneholde: blå, tekst, lys, font, teknologi.
Publisert 25. nov. 2019 15:56

Forbedrede spesialer, podkast-forside med innebygd avspiller, emnebeskrivelser som hentes fra FS/EPN, Forskpro lansert for alle fakulteter, pensumlister som hentes fra Leganto, forbedringer på UiOs utvekslingsportal, embed-dialog på video og støtte for chatbot på nettsidene, forbedrede alt-tekster på bilder og ny tjenestekatalog for IT-tjenester.

Det er mulig å skru på fullbredde redigering med denne knappen
Publisert 19. sep. 2018 22:56

Mer visningsnær redigering, advarsel hvis sletting medfører lenkebrudd, Office Online i pilot, persontilpasset opptaksside for masterprogrammer, automatiske genererte lydfiler fra all opplastet video, alle nettsider på HTTPS og en rekke andre forbedringer.

Publisert 30. apr. 2018 21:02

Besøkstall fra Google Analytics på lesebegrenset innhold i admin­grensesnittet, bedre tabellredigering, støtte for å laste opp bilder fra eget skrivebord med «drag and drop» i redigering, egen funksjon for å åpne lenker fra redigering, støtte for direktestrømming og undertekster i ny videospiller.

Publisert 2. des. 2017 16:49

Daglig oppdaterte besøkstall og rapporter fra Google Analytics i admingrensesnittet, behold luft når du skrur av venstremeny, direkte lenke til redigering fra visning av en nettside og støtte for Twitter Cards med store bilder.

Publisert 7. sep. 2017 12:37

Innebygd tittel- og filnavnsøk i alle mapper i administrasjonsgrensesnittet, bedre kontroll på nettstedet med rapport over nyopprettet innhold og ingen lenkebrudd i adminmodus når du flytter (eller omdøper) mapper og filer.