Cybertruck 3

Cybertruck, en etterfølger av Humvee?

Bildet kan inneholde: kjøretøy, bil, automotive design, bildekk, dekk.

Potensielt velbeskyttet

For militærkjøretøy er tilpassningsevne et svært viktig begrep. Strid er uforutsigbart. Dette er kanskje den største utfordringen i forhold til el-kjøretøy som militære kjøretøy. Lading av batterier tar tid og krever en kraftig strømkilde. Men teknologiene rundt dette utvikes raskt.

Cybetruck har mange designlikheter med militære kjøretøy (i tillegg til at den er skuddsikker mot mindre håndvåpen.) Likheten med stridsvognen ovenfor er påfallende. Den ikoniske stridsvognen Sherman var en av verdens første stridsvogner med såkallt skrånet panser. Dette er en funksjonell del av stridsvogndesign. Det gjør at den effektive tykkelsen på panseret øker i den retningen man forventer å bli truffet fra. Denne typen design har fellestrekk med aerodynamisk design eller design av båtskrog. For eksempel har de fleste stridsvogner tilnærmet ingen beskyttelse bak eller i siden, i forhold til fronten. En stridsvogn truffet i siden er lite optimalt, litt som en båt som kjører sidelengs.

Et annet designvalg ved Cybertruck som har likheter med militærkjøretøy er bakkeklaringen. Bakkeklaringen er nesten det dobbelte av de vanlige pickup-konkurrentene. Dette har vært et stort fokus for design av militærkjøretøy i nyere tid. Grunnen er mye bruk av veibomber mot vestlige styrker i krig mot svakere militære styrker som Taliban og IS. Bakkeklaring har vist seg å være er det mest effektive mot denne typen bomber fordi det avleder energien mest mulig.

Publisert 24. mars 2020 13:15 - Sist endret 24. mars 2020 13:15
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere