STRESSLESS® DINING 

I sin serie med justerbare spisestuestoler, ønsker Ekornes å føre komforten fra sitt velkjente Stressless varemerke fra salongen til spisebordet.

Bildet kan inneholde: stol, møbler, stillbildefotografering, design, tre.

Den beste måten å beskrive Stressless Dining stoler på er - i følge produsenten - «perfekt balanse». Perfekt balanse mellom nydelig mat, god drikke, smittende latter og gode samtaler.
På disse stolene kan måltidet inntas rakrygget, før en (igjen i følge produsent), diskré skal kunne lene seg tilbake, og slik la de magiske øyeblikkene fra spisebordet en skulle ønske varte evig, i det minste trekke ut noen timer til.

En Stressless stol til spisestue skal altså ha den samme kvaliteten, og inneha de samme funksjonene brukt siden 1971.
Det er Ekornes Design Team som har utformet stolene hvor man har etterstrebet et skandinaviske designuttrykk. Serien består av Rosemary, Laurel og Chilli, og kan fåes med både høy og lav rygg - i et vell av farger, og en står fritt til å velge mellom flere typer understell.
Stolene har likevel et overordnet design som tilsier at de er i samme familie, selv om det ikke nødvendigvis måtte være at de har sine røtter akkurat i Skandinavia. 

Der den velrennomerte designeren Peter Opsviks mantra for sine ergonomiske stoler er at den beste sittestillingen er den neste, kan man spørre seg om den neste sittestillingen i Rosemary, Laurel og Chilli er nettopp en sittestilling, eller om man trinnløst, og om mulig diskré, glider over i en liggestilling. 

Emneord: Stressless, Recliner, Ekornes, spisestuestol
Publisert 24. mars 2020 11:46 - Sist endret 24. mars 2020 11:46
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere

About-image

Denne bloggen

Dette er bloggen til emnet KUN2201/4201 Designkultur: Ti ting. Her skriver studentene om sine selvvalgte gjenstander og hvordan disse kan forstås i et designkulturelt perspektiv.