Hario hellekanne

Hellekannen fra Hario er et utmerket eksempel på at design har kommet seg inn i baristaverdenen for å bli. 

kobber kanne hellekanne

Den ser ut som et lite stykke design. Èn som man har lyst til å ha fremme, enten på kjøkkenbenken eller utstilt på en hylle. Med retropreget kanne, lokk og håndtak i variasjoner av stål, kobber og messing, og med sin elegante helletut, er den rett og slett for flott og lekker til å gjemme vekk i et kjøkkenskap. 

Kannen er utformet for å glede baristaene, og hjemmebaristaene, med sin lange og slanke hals. Med den skal kannen helle det kokende vannet lett, jevnt og kontrollert over filter og kaffegrut, i et saktere tempo enn du skulle ha klart med den vanlige vannkokeren din.

Den er funksjonell, du koker vannet direkte i den da innsiden er av rustfritt stål, deretter heller du fra den, uten å gå via et mellomledd der.

Ergonomisk tenkt er den også, med et håndtak i messing (kobber og sink) dekket i gummi av silikon for et solid grep uten glippemuligheter og uten å brenne seg.

Noen kan tenke 'jålete', og kanskje er den det? Det er nok ikke veldig mange som kommer til å ha Hario kanne i huset. Prisen er jo ganske stiv også, hvis man tenker den er bare en fancy vannkoker. 
Men samtidig tror de fleste av oss ikke ville ha takket nei til at baristaen satte på det lille ekstra showet ved å brygge kaffen vår med denne flotte og raffinerte kannen. 

Emneord: kaffe, kaffebrygger, hario, kanne Av Olivia Texe
Publisert 24. mars 2020 13:34 - Sist endret 24. mars 2020 13:38
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere

About-image

Denne bloggen

Dette er bloggen til emnet KUN2201/4201 Designkultur: Ti ting. Her skriver studentene om sine selvvalgte gjenstander og hvordan disse kan forstås i et designkulturelt perspektiv.