Ivar

Ivarhylla, en favoritt. Hylla mine foreldre kjøpte på Ikea når de flyttet på hybel i Oslo for tretti år siden, og hylla min søster har drasset med seg fra hybel til hybel i fem år i Bergen. Hylla som nå blir brukt som pulten i et hjemmekontor. Ivar oppbevaringssystem er over femti år gammelt, med utallige kombinasjoner, og utallige bruksområder. Serien inkluderer flaskehyller, klesstativ, skapdører og oppbevaringsbokser. Hyllene er laget i massiv furu, som eldes med sjarm, og som du kan male og beise som du vil for å sette ditt eget personlig preg. Designet er enkelt, men kanskje derfor den fortsatt er populær. Det er lett å gi den sitt eget preg, og pynte den opp eller ned sånn man vil. 

 

Forretningsideen til Ikea er å tilby et stort utvalg av produkter , som er funksjonsriktig og til så lave priser så så mange som mulig skal ha mulighet til å kjøpe de. Satsingsområdet deres er flott design, god funksjon og bærekraftighet. Flatpakka, og klar for å selges så billig som mulig. 

 

Denne tanken om at alle skal ha tilgang til god hjemmeinnredning, er det de selv kaller "demokratisk design". Design for alle. ”Ivar hylla är en kulturbärare i dubbel bemärkelse och förkroppsligar alla delar av Ikeas designfilosofi som vi kallar demokratisk”, sier de selv om Ivar hyllen. Hyllen som holder seg like godt i dag, som for 50 år siden. 

Publisert 24. mars 2020 13:51 - Sist endret 24. mars 2020 13:51
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere